Äppelpaj för alla som inte äter mjölkprodukter!

  • 3 äpplen
  • 1½ msk malen kanel
  • 1½ msk strösocker
  • 100 g Flora mjölkfri
  • 2 dl havregryn
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ msk  sirap
  • 3 msk havremjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Använd havremjölken om du inte får ihop smeten. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Servera med vaniljsås.

Det är lite 80-talsstuk på mina matbilder.

Originalreceptet för allätare kommer från Arla!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *