Vegan chokladkaka utan ugn

Annons

Jag har under ett par dagar suttit vid Youtube och nästan dräglat över tangentbordet när jag har tittat på videos på hur kakor och munkar som kräver endast några få ingredienser tar form. 

Först ut är en chokladkaka med havregryn och det bästa är att den är vegan. Jag skulle servera den med vaniljglass eller med överflöd av vaniljsås.

Ingredienser

170 gr mörk choklad

375 ml kokosmjölk

ca 6 dl (220gr) snabbhavregryn

Så här kan du göra

1. Ta en kakform på 18 cm i diameter och smörj kanterna med margarin eller olja. Klipp till bakplåtspapper så att det täcker botten på formen.

2. Dela chokladen i små bitar och lägg bitarna i en skål som tål värme.

3. Låt kokosmjölken sjuda i en kastrull och när mjölken är riktigt varm så häll den på chokladbitarna. Låt det hela vara utan blanda i ett par minuter så att chokladen smälter.

4. Nu kan du blanda chokladen med kokosmjölken till en kräm.

5. Häll havregrynen in i chokladkrämen och blanda väl.

6. Häll nu hela blandningen i formen och låt allt svalna i rumstemperatur.

7. Lägg den avsvalnade formen med blandningen in i kylskåpet och låt det kylas ned i minst fyra timmar.

8. Lätta kakan ur formen och sedan kvarstår bara en sak. Ät och njut!

Youtubefilmen med det receptet som jag har översatt till svenska finner du här nedan.

Alla screenshots: thecookingfoodie/youtube

Annons

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *