Vegan chokladkaka utan ugn

Denna är en chokladkaka med havregryn och det bästa är att den är vegan. Jag skulle servera den med vaniljglass eller med överflöd av vaniljsås.

Ingredienser

170 gr mörk choklad

375 ml kokosmjölk

ca 6 dl (220gr) snabbhavregryn

(Jag hade i lite vaniljsocker också)

Så här kan du göra

1. Ta en kakform på 18 cm i diameter och smörj kanterna med margarin eller olja. Klipp till bakplåtspapper så att det täcker botten på formen.

2. Dela chokladen i små bitar och lägg bitarna i en skål som tål värme.

3. Låt kokosmjölken sjuda i en kastrull och när mjölken är riktigt varm så häll den på chokladbitarna. Låt det hela vara utan blanda i ett par minuter så att chokladen smälter.

4. Nu kan du blanda chokladen med kokosmjölken till en kräm.

5. Häll havregrynen in i chokladkrämen och blanda väl. (Jag krossade mina havregryn i en mixer.)

6. Häll nu hela blandningen i formen och låt allt svalna i rumstemperatur.

7. Lägg den avsvalnade formen med blandningen in i kylskåpet och låt det kylas ned i minst fyra timmar.

8. Lätta kakan ur formen och sedan kvarstår bara en sak. Ät och njut!

Youtubefilmen med det receptet som jag har översatt till svenska finner du här nedan.

YouTube player

Alla screenshots: thecookingfoodie/youtube

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *