SVT har släppt en dokumentär om Einár

SVT har släppt en kort dokumentär om rapparen Einár som mördades bara 19 år gammal. I dokumentären medverkar bland andra Sebbe Staxx och Elvis Hamidovic.

I den världen som han befann sig var de flesta av de kriminella rapparna missunsamma och falska och tyckte inte att Einár skulle ha den framgången han hade. Einár själv berättade för Anis Don Demina att han fick mycket hat och att det berodde på att ”jag heter Nils,  jag är svensk och jag har den talangen jag har”.

Han kidnappades av hans artistkollegor och pressades på tre miljoner kronor vilket Einár aldrig betalade. Det säger något om kidnapparnas kvinnosyn då en av punkterna i Einárs förnedring var att klä honom i kvinnokläder. Då pengarna uteblev, släpptes det bilder på Einár och man planerade att ge sig på hans familj istället. 

Vilket guld? Guld som i klockor och pengar? Eller P3 Guld?

Sebbe Staxx verkar ha fungerat som en slags mentor för Einár. Det var Sebbe som hämtade Einár från behandlingshemmet. Einár frågade Sebbe ”tror du att Gud är arg på mig för mina texter?” På det svarade Sebbe ”Gud är inte arg på dig. Han älskar dig.”

Einár var som en storebror och en förebild för Elvis.  De två träffades på ett behandlingshem 2017 berättar Elvis. Han kände igen Einár från Youtube och de fortsatte att ha kontakt med varandra på Instagram och via Snapchat även efter att Elvis släpptes. Under tiden i behandlingshemmet släpptes Einárs låt ”Katten i trakten” som blev hans första stora hit.

Alla screenshots: svt.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *