Therese Lindgren slutar med YouTube

Tar Therese Lindgrens Youtubekarriär slut idag? Hon har lagt upp en video med rubriken ”Min sista video”.

Therese Lindgren har 1 331 videor publicerade på sin YouTube-kanal utöver de videor som hon har raderat. Hon har idag över 1,04 miljoner prenumeranter men hon har halkat ner till plats 7 enligt Maktbarometern som årligen gör listor över makthavarna i social media.

Youtube är 2023 kraftigt mansdominerat, 507 av de tusen största är män, bara 217 är kvinnor enligt Maktbarometern 2023.

Therese Lindgren har vid ett flertal tillfällen tagit upp att hon eventuellt kommer att sluta med Youtube. Hennes uppdateringar har kommit mer och med sällan, ibland oftare för att hon sedan har tagit långa pauser från sin kanal.

Följarna i Youtubechatten är ledsna och vissa undrar klarsynt om Therese verkligen har råd att sluta med sin kanal då över i miljon följare lär ge en stadig inkomstkälla och en möjlighet för henne att välja att arbeta med för henne viktiga frågor.

YouTube player

Therese har startat en stiftelse, Svenska Djurfonden, som kommer tillsammans med hennes stora intresse för att vara ett jourhem för hemlösa djur ta stor del av hennes tid. Hon kommer ha kvar sitt stora Instagramkonto så helt utan Therese blir vi inte.

”På något vis tror jag att jag har satts på den här jorden för att göra skillnad när det kommer till djur. Stiftelsen är ett sätt att göra det på en större nivå.” berättar Therese på stiftelsens hemsida.

Screenshot: youtube/therese

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *