I krig behöver all information fingranskas

Det sprids nu lite överallt att afrikanska studenter inte släpps in ombord på bussar eller över gränsen till Polen. Det hävdas att det handlar om rasism och att de inte släpps in på bussar och tåg på grund av sin hudfärg.

Klara Elvgren har delat denna bild i sin story på Instagram.

Svarta vittnar om rasism när de försöker lämna Ukraina – prioriteras ej.

Jag bara undrar… Varför ska de prioriteras? Det är ju enbart barn, kvinnor och gamla som får lämna Ukraina i första hand. Män mellan 18 och 60 år stannar kvar och försvarar landet mot Ryssland.

Det finns några kvinnor och barn i den afrikanska gruppen. För dem gäller samma jobbiga väntan som för de ukrainska kvinnor och barn. Det är flera personer som har stoppats då dokument har saknats. Och män som vill lämna landet prioriteras inte. Oavsett hudfärg.

Visst… Om du föredrar att lita på propaganda eller på folk som drar rasistkortet när inte ett land i ett fullskaligt krig vill prioritera dessa herrar så är det fritt fram att göra det. Vi i Sverige bor i ett fritt land. Än så länge. Men du kan framstå som aningens naiv.

Över 500 000 personer har nu på några dagar flytt krigets Ukraina till de närliggande länderna. Just nu är det 10 barn som har dödats av de ryska anfallen. Fler lär det bli. Tyvärr.

LÄS MER: Expressen Kaoset på stationen – jag känner sån ilska

Screenshot: instagram/tanbyklara

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *