OMG! Inte bloggbråk nu igen!

Bloggbevakning kan konsten att reta upp sina bloggkollegor till max. Senast krävdes ett terrordåd i Stockholm för att kriget mellan Lady Dahmer och Bloggbevakning skulle sluta tvärt.

Denna gång är det alltså Camilla ”Bloggbevakning” Gervide och Elaine ”Storasystern på nätet” Eksvärd i boxningsringen.

Vad ska få dessa damer att lägga av? Totalt strömavbrott kanske? Kan de inte ladda sina mobiler och laptops så kan de inte heller bråka! Eller så skriver de brev till varandra och lynchar brevbäraren i farten.

Just detta bråk började med att Emilie skrev på sitt Instagram att hon hade gått upp nästan 4 kilo hittills under sin graviditet vilket hon var glad över.

Elaine lika gravid hon men med fler graviditetskilon lackade ur och reste en storm mot tjejen i tron att hon smygbantade. Vilket visade sig att vara precis tvärtom. Tjejen var orolig för barnets skull för att hon inte hade lyckats att gå upp i vikt tillräckligt jämfört med andra gravida kvinnor.

Då bad Elaine om ursäkt. Ca en rad bestod hennes ursäkt av medan resten av det långa blogginlägget var bla bla och bla bla. Ursäkten var ytterst lam. Alltså ansåg bloggläsarna att hon var likadan mobbare som Elaine hela tiden hade kallat Camilla för. Det höll inte Elaine med om. Alls. Milt sagt.

Och Bloggbevakning eldade på  som svar på tal :

Eftersom Elaine är så sjukt intresserad av vad jag tycker om hela det här debaklet som hon ställt till med så ska jag försöka svara på det så sakligt jag bara kan.

Jag tycker att Elaine har gjort bort sig något så monumentalt.
Exakt allt det som hon anklagar mig för att göra, gör hon själv här med en förevändning om att vilja stå emot vikthets och vara någon slags bra förebild.
Hon hade kunnat göra allt det utan att hänga ut Emelie Hollsten med namn och bild men valde att leka någon slags ”Bloggbevakning” men helt utan att stå för det eftersom hon ansåg sig ha tolkningsföreträde i frågan eftersom hon själv hetsade när hon var gravid med Evelyn.

Och min definition av saklig kritik?
Ja, det är då inte att anklaga en vitt främmande människa för att både ha en ätstörning och att sprida osunda ideal via sociala medier.
Det är heller inte att anklaga henne för att inte ta hand om sig själv i något missriktat försök att vara den där ”storasystern på nätet” som hon döpt sin blogg till. Ja, en storasyster som spottar och kränker sina syskon möjligtvis men det är nog inte det hon menar.

Att hon ens försöker försvara sig får mig att tappa den lilla uns respekt jag hade kvar för den här kvinnan. Det hon håller på med här är så skenheligt att jag blir mörkrädd.
Hon är inte ett dugg bättre än mig eller den här bloggen som hon hängt ut till höger och vänster för att syssla med mobbing, den stora skillnaden är att jag står för det jag skriver och ber om ursäkt om jag känner att jag gått över gränsen. En sådan ursäkt har ju till och med Elaine själv fått och publicerat på sin blogg.

Det hon försöker göra här är att pudla och be om ursäkt samtidigt som hon vägrar erkänna att hon startat en häxjakt på den här gravida kvinnan utan bara menar på att hon är saklig. 
Samtidigt vill hon starta en diskussion om saklig kritik vs häxjakt i ett sätt att distrahera läsarna och få dem att rikta fokus var som helst än på hennes klavertramp.
I en liten lista i punktform skriver hon bland annat så här om hur man är saklig och inte går till personangrepp:
”Förlöjliga eller förvräng inte andras åsikter för att få klick.”
Hur är det inte att förvränga Emelies ord – om att inte gå upp i vikt trots att hon äter massor men är tacksam för att i alla fall vara smärtfri – att anklaga henne för att ha en ätstörning och för att sprida osunda ideal.

Det är ju EXAKT det Elaine gjort. Hon har förvrängt Emelies åsikter och ord å det grövsta.

Du gjorde bort dig, Elaine.
Stå för det och ta ditt ansvar och sluta försöka få den här diskussionen att handla om allt annat än att du faktiskt gjort exakt det du ”förfasas över” gällande mig.
Och när du ändå är i farten, kliv kanske ner ett snäpp från den där höga pedistalen du balanserar på när du skriver om den här bloggen.
För du är inte ett dugg bättre själv när det väl kommer till kritan.

Jag antar att det inte riktigt var det här du var ute efter när du bad om min åsikt så en kindpuss på nästa event är kanske uteslutet?
Men det är en risk jag är beredd att ta – in the name of saklighet.

Tills slut dök Elaine upp hos Bloggbevakningen och skrev följande:

Elaine Eksvärdskriver: 23 Maj 2017 kl. 10:39

”Så nu passar det?” Fattar inte vad du menar. Jag tycker fortfarande att du bedriver en mobbingblogg och du har upprepade tillfällen blivit anklagad för att bedriva häxjakt av bland annat mig. Vid detta tillfälle sa folk att jag var precis lika illa som Bloggbevakning.

Jag förstår resonemanget och ber om ursäkt för det. Vill verkligen inte förvränga saker som du gör på veckobasis. Därför bad jag om ursäkt, korrigerade och länkade. Det var aldrig min intention att förvränga, det var ett missförstånd. Det var dumt. Jag skulle aldrig vilja ha klick på förvrängningar. Jag sa att inte att min kritik var saklig som du hävdar på bloggen, jag sa att den var obefogad och bad om ursäkt. SEN startade jag en diskussion om vad som är skillnaden saklig kritik och häxjakt.

Och då blev jag intresserad av hur DU ser på kritik och häxjakt, för dig verkar skillnaden inte riktigt finnas. Sen att du blir SÅ upprörd över det jag skrev om Emelie, att jag har gjort bort mig ”monumentalt” och samtidigt fräser du ”du är inte bättre än mig”, hur är din självbild då? Blir du lika upprörd på dig själv om du tycker vi är så himla lika Cam Cam. Kindpussas? Tror du att det här var att räcka ut en hand till dig? Det här var ett genuint intresse av hur du ser på skillnaden mellan kritik och häxjakt då du sällan verkar skämmas eller be om ursäkt för det folk kritiserar dig för.

Gulligt att du försöker få det till att jag söker medhåll från Lady Dahmer och Cissi Wallin. LD har genom åren kritiserat mig för att att vid tillfällen klanka ned på kvinnor genom att ta upp dom med bild. Jag taggade henne i inlägget för att jag visste att hon inte håller med mig i definitionen av kritik och vi därför kan få en intressant och saklig diskussion utan personliga påhopp. Tänk att vi lyckas med det. Vi länkar till varandra mest för att vi sällan är överens, men ändå får intressanta diskussioner.

Du undrade syftet när jag kontaktade dig. Jag undrar vad du tycker är skillnaden mellan kritik och häxjakt. Vad är en saklig diskussion för dig? Har du några ambitioner att bedriva det eller skiter du i’t? Rinner all kritik av dig?

Jag tycker fortfarande du är en falsk människa som skickar hjärtan på instagram och kör håninlägg när det passar dig. Det krävs inte en vänskap i grunden för att leva upp till den falskheten. Hjärtan och hån, rövslickeri mot LD och drevskapande mot densamme. Den kombon. Men nu är du ganska konsekvent i dina inlägg mot mig i alla fall. Det är inte svårt att lista ut vilka som finns på din shit list. Står mitt namn i guldpenna?

Jag tror att fler med mig är intresserade av hur du ser på skillnaden, särskilt när du går bananas över att jag gjorde en sak som du gör var och varannan dag. Med skillnaden att jag bad om ursäkt.

Gratulerar till klirr i kassan i form av klicks på sidan. Elaine har till och med placerat en reklambanner tvärs över sitt inlägg så ingen verkligen missar den. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *