Årets Babyprodukt 2018

Lek & Babybranschen är branschorgansationen för alla aktörer, tillverkare, grossist, importör eller återförsäljare på den svenska marknaden för leksaker, hobby- barn- och babyprodukter.

Årets Babyprodukt 2018 heter Bumprider Connect och har skapat en ny kategori av barnvagnar. Inga begränsningar, inga omvägar och promenaden kan tas precis dit man vill även om det är trångt. Dessutom blir den imponerande liten som hopfälld.

Enligt juryn har man med den här vagnen i mångt och mycket lyckats bocka av det som andra kompaktvagnar saknar: ställbart fotstöd, svängbar bygel, låsbara framhjul, fullt liggläge och hög maxvikt. Och detta utan att kompromissa med barnets komfort.

Vagnen löser också ett reellt problem för föräldrarna. Med ett enkelt klick och två smarta magneter kan två (eller fler!) Connect fästas ihop till en lättkörd syskonvagn! Något som öppnar upp oändligt med möjligheter för att anpassa vagnen efter stundens behov.

Branschorganisationen Lek & Babybranschen som utser Årets Babyprodukt har även ytterligare några kategorier för att premiera innovation.

Årets Barn på väg 2018

Barn på väg är det världens första i-Sizegodkända bältesstol, BeSafe iZi Flex FIX i-Size från HTS Safety AB. Rymlig inuti och smal utanför och dessutom kan den bli ännu säkrare med särskilda extraskydd som fästs runt kanterna.

Årets miljöprodukt 2018

I den nya kategorin Årets miljöprodukt vill juryn framhäva de produkter som hjälper till att leda hela branschen åt rätt håll, för ett mer hållbart konsumerande. HeroEcoBottle är den första nappflaskan som kombinerar glasflaska med bioplast.

Årets Säkerhet 2018

Nästa kategori är Säkerhet och här vann Parvel, en babyvakt utan sladdar, batterier som måste laddas och med minimal strålning. Istället för ljud eller bild registrerar den temperatur och rörelse. Den är dessutom så liten att den kan placeras helt nära barnet.  Till detta finns en mobilapp där man kan få en varning om barnet blir för varmt eller för kallt och rörelsesensorn berättar direkt om barnet vaknat eller är på väg att göra det.

Årets Äta sköta sova 2018

Går det att återuppfinna en så självklar produkt som haklappen? Ja, det menar juryn och motiverar varför HeroEcoFeeding Starter pack vinner i kategorin Äta sköta sova.

Det som imponerar är hur man kombinerat det bästa av det mesta och framför allt haklappen som fästs ihop med silikonmattan med hjälp av magneter, och därmed helt eliminerar fläckar och att matrester faller ner i barnets knä. 

Kriterier Årets Babyprodukt

  • Produkten ska ha lanserats i Sverige under Q4 året innan eller under aktuellt år 
  • Produkten ska ha ett nyhetsvärde mot tidigare versioner
  • Produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer 
  • Produkten ska finnas tillgänglig på marknaden under aktuellt år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *