Årets Nätängel 2018 – Vinnare

Under en gala på Nalen igår kväll har fyra vinnare utsett bland hundratals nominerade till priset Årets Nätängel. Priset instiftades för fyra år sedan av försäkringsbolaget mySafety och syftar till att höja och hylla personer eller organisationer som gör något extra i kampen mot hot, hat och allmänt dålig ton på nätet.

Bild: Black_Vogue Instastory

ÅRETS NÄTÄNGEL 2018

LOWETTE JALLOW

I ett samhällsklimat där hat och hot tar allt större plats, inte minst på nätet, krävs det starka förebilder som vågar ta kampen. Som vi andra kan lära av och ta efter. Årets Nätängel 2018 är en sådan inspiratör. En person som inte backar, tar skit eller accepterar saker som är fel. Hen är mer utsatt än de flesta och står ofta på motsatt sida av vad som många anser vara normen. Men hen står alltid fast i sin kamp mot sexism, rasism och orättvisor. En kamp vi alla måste delta i. Årets Nätängel 2018 är Lovette Jallow.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Last night I won the @mysafetyab award for net angel of the year. An award motivated as: . . ”In a social climate where hatred and threats are commonplace, especially in the online world, strong role models are required to dare to take the fight. So we others can learn and follow suit. This year’s net angel 2018 is such an inspiration. A person who is not backing up, takes No shit or accepts things that are wrong. They are more exposed than most to hate and often face the opposite of what many consider to be the norm. But they are always stuck in their fight against sexism, racism and injustice. A fight we all must join in. The year’s Net Angel 2018 is Lovette Jallow. ” . . This honour means a lot to me, a surprise and something that reminds me that the years I spend creating and working on black vogue is appreciated. Thank you to the black vogue community for sending me so much love over the years when it has been at the darkest. To my family who are the first line of defense for me personally and finally to all my female ancestors that constantly light my path in a world that constantly tries to break me down. Love you all!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Ett inlägg delat av Lovette Jallow (@blackvogue_se)

Bild: Expressen

ÅRETS NÄTÄNGEL JUNIOR 2018

MAYA RUNHAGEN

Hat, hot och mobbing är en del av många ungdomars vardag. Men det skulle det inte behöva vara om vi pratade mer om det. Om vi hjälptes åt att motverka det. Det har vinnaren av Årets Nätängel Junior 2018 förstått. Och hen agerar på det. Trots sin ringa ålder har hen redan gjort mer för att motverka hatet än de flesta kommer i närheten av under hela sin livstid. Både på nätet och i verkliga livet. Årets Nätängel Junior 2018 är Maya Runhagen.

ÅRETS NÄTÄNGEL MEDIA 2018

ESKILSTUNA-KURIREN

Gång på gång, år efter år, har Eskilstuna-Kuriren utmärkt sig som en förkämpe för yttrandefrihet och demokrati. De bevakar och rapporterar från samhällets utkanter. De belyser anti-demokratiska rörelser och hot mot vårt öppna samhälle, inte minst de som verkar på nätet i dag. Och de ryggar inte trots hot, hat, spott och spe från de som inte vill granskas.

Bild: Metro

ÅRETS NÄTÄNGEL GAMING 2018

FEMALE LEGENDS

För ett fantastiskt engagemang, driv och vilja att förändra gamingcommunityt. Att ständigt se en fördel där andra ger upp och som dessutom inte bara pratar om att göra en skillnad utan faktiskt gör det på riktigt, om och om igen. Väl värdiga vinnare av årets nätängel i kategorin gaming: Female Legends!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!