Det finns dårar i alla länder

När Isabella Löwengrip tog beslutet för att bli internationellt känd så hade hon nog inte tänkt att hon skulle bli favorit bland utländska stalkers.

Expressen har tagit del av en förundersökningsprotokoll där det går att läsa att polisen har tagit fast en kongolesisk man bosatt i Frankrike. Han hade fått för sig att Isabellas Instagraminlägg vände sig till honom enbart så han flög till Sverige för att knacka på Isabellas hus samma dag som ELLE-galan var. Isabella ringde till polisen och nu sitter den 35-årige mannen häktad för ofredande och ett narkotikabrott.

Tidigare samma dag grep polisen en man i 35-årsåldern. Nu sitter han häktad, misstänkt för ofredande mot Isabella Löwengrip samt narkotikabrott.

Expressen har tagit del av utredningen som visar att mannen är medborgare i Kongo men bor i Frankrike. Vid årsskiftet började han bombardera Isabella Löwengrip med meddelanden på sociala medier. I förhör berättar Löwengrip att hon blockerade honom – men att han alltid skapade nya konton och fortsatte skriva.  

Under förra veckan tog kontakten mer verklig form.

På onsdagen anlände han till Sverige.

Övervakningsbilder som lämnats över till polisen visar att han på fredagen dök upp vid det lyxhus på Lidingö som Löwengrip nyligen har flyttat in i. När mannen knackade på dörren slog bloggerskan larm till polisen.

Mannen berättar i polisförhöret enligt Expressen följande:

– Jag tittade på allt hon publicerade och tyckte att det var seriöst. I mitt huvud hade jag verkligen intrycket att hon ville att jag skulle komma. Nu har jag förstått att det var fejk, säger han i förhör.

Han får samtidigt frågan om han kommer att fortsätta uppsöka Löwengrip.

– Aldrig, det är över, aldrig. Gud lyssnar på mig, aldrig mer. Jag åker hem till Frankrike och fortsätter jobba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!