Många läste Isabella Löwengrips intervju i DN

Dagens Nyheter har publicerat en lista över de mest lästa reportagen i tidningen i april. Föga förvånande finns Isabella Löwengrips intervju på listan. Ni vet, intervjun där hon sade att hon hatar djur och hon aldrig har varit kär men att hon träffar någon nu.

Men där hon även berättar att hon får ont i magen när någon plötsligt ringer på dörren även om det bara är ett blombud.

Skärmdump: DN

Något som är säkert, är att när Isabella blir intervjuad så säger hon alltid något som folk kan förfasa sig över. Och skriva om det. Och säger hon inget speciellt, åtminstone inget nytt i en intervju så får journalisten kritik för att han inte gräver fram något skandalöst.

Och om inte annat så kan man ju alltid klaga på att hon har folk som hjälper henne i hemmet med städning, matlagning osv. Som om inte männen har haft det i alla år! 

Men som hon säger i en BBC intervju som gjordes för två år sedan

She recently faced a backlash after divorcing from her husband and being vocal about subsequently buying in more home-help for cooking and cleaning – something of a taboo in Sweden’s social democracy.

But the mother-of-two says she refuses to be judged for her lifestyle.

”It’s important for me to not have to choose between my business and my family life,” she says.

”And if I’m a happier person by myself, then I am also a better mum, a better colleague and a better leader.”

Jag tror dessvärre inte att det har med den sociala demokratin att göra att folk klagar på att hon har ett ”hemmateam” utan det är något annat hos folk som gör att allt ska vara så otroligt strömlinjeformat hela tiden och ingen kvinna ska få berätta hur bra hon har det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!