När skiten träffar fläkten

”Vad händer med pressetiken när drev och hashtag-kampanjer drar igång i sociala medier och folkdomstolen säger sitt?” Den frågar ställer Publicistklubben med samtalsämnet ”När skiten träffar fläkten: Ska vi rätta oss efter mobben?”

Videon beskrivs av Publicistklubben enligt följande:

I kvällens debatt tar vi avstamp i Virtanens kritik och landar i frågan om pressetiken måste uppdateras. Kan medierna fortsätta rapportera detaljrikt om skandaler och försvara sig med att inga namn publicerats? För läsaren finns svaret ett klick bort.

Måste journalister ta ansvar för konsekvenser i sociala medier-drev innan man trycker på publiceringsknappen? Eller ska vi bara ignorera vad som händer på plattformar som vi inte har någon makt över? Och hur påverkas journalister och ansvariga utgivare – medvetet eller omedvetet – av risken för att själva utsättas för våldsamma drev?

Fredrik Virtanen har alltså kommit ut med en ny bok som heter Utan nåd och där han gör upp med sociala medier och folkdomstolar.

Camilla Gervide som nyligen har blivit medlem i Publicistklubben tog med sig Cissi Wallin som 55:55 gjorde sin röst hörd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!