Håkan Lans hos Framgångspodden

Framgångspodden  intervjuar Håkan Lans i sitt senaste avsnitt. Utan Håkan Lans skulle flygplan ha det betydligt svårare att hitta till rätt flygplats utan att kollidera med ett annat flygplan i luften. Skulle datorer ens vara så populära utan hans färggrafik och hans mest kända uppfinning; en datormus?

Jag har läst flera intervjuer med Håkan Lans men poddintervjun var nog den första gången jag hörde honom att prata. Intervjun går även att se på Youtube.

En uppfinnare som Håkan Lans möter snabbt fiender av stora mått eftersom hans uppfinningar hotar stora företagens system som kan ses som ålderdomliga om Lans uppfinningar tas i bruk.

Han har varit inblandad i flera patent- och rättstvister och har bland annat stämt Dell och HP. Tekniska museet skriver att stora amerikanska företag har krävt att han ska ge upp sina nuvarande och kommande patent och att han ska sättas i näringsförbud.

Han har även blivit bestulen på sina filmer genom ett inbrott. Någon ställde helt sonika en 10 meter hög stege mot en vägg och klättrade in i hans kontor som ligger i Gamla stan i Stockholm. Industrispionage mot Håkan Lans hör till hans vardag.

Håkan Lans har skrivit två böcker som kommer att ges ut efter hans död. Böckerna är inlämnade hos ett bokförlag och är redo för att publiceras.

YouTube player


Bild: framgangspodden/youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!