Cluee News och Tarzan varnar för Nexxzy som kapar youtubekanaler

Cluee News har publicerat en video där han och hans kompis Tarzan berättar om att de installerade en programvara från NEXXZY och att efter den installationen blev Tarzans Youtubekanal kapad.

Cluee News har en appledator så i hans dator kunde inte .exefilen starta på grund av felaktigt filnamn men i Tarzans windowsdator gick det bra att installera programvaran.

I filen följde det med malware och med hjälp av den fick bedragaren access till datafilerna och därmed kunde bedragaren byta lösenord och få access till Tarzans Youtubekanal.

Datorn virusvarnade och Tarzan tog kontakt med personen som hade mailat dem och som sedan sade att det var OK att bypassa varningen.

Cluee News blev kontaktad av en ”Alice Bennett” från Nexxzy angående ett samarbete på Youtube. Han skulle få föreslå tre andra lämpliga kandidater och en av dem var Tarzan.

Hemsidan som grabbarna skickades till hade bara en länk och det var länken till en installationsfil. Det handlade om en programvara som kunde användas att spela in skärmen för kunna användas i Youtubevideos.

Tarzans Youtubekanal blev stulen och nu flyr följarna. Changpeng Zhao [ CEO Binance ] står som ägare till kanalen nu.

Tarzan har haft sin kanal i fler år och hoppas nu att få hjälp av sina följare så att de stannar kvar tills Youtube har reagerat på anmälningen av identitetsstöld.

Saker som många vet om men vissa struntar i:

  1. Får du ett mail med ryska tecken så öppna inte mailet eller svara inte och virusskanna datorn om du har öppnat mailet.
  2. Tryck inte på några länkar i ett mail från en okänd avsändare eller i ett mail med ryska tecken.
  3. Om du ändå har laddat ner en .exe fil från en okänd användare och din dator virusvarnar avbryt installationen och virusskanna datorn. Fortsätt inte med installationen om du vill slippa virus eller malware in din dator.
YouTube player


Alla screenshots: clueenews/youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *