And The Oscar goes to….

PT Fia det vill säga Sofia Ståhl intervjuar Camilla Gervide i sin podd som du kan lyssna på HÄR

Vad som kommer fram i podden är ungefär det här men lyssna på podden för att bilda din egen uppfattning.

Camilla verkar tycka att det är enbart läsarna det är fel på som efter ett inlägg på Bloggbevakningen går till den omnämnda bloggen för att skriva elaka kommentarer. Hon kan inte som stor blogg längre skriva om vad som helst säger hon och hon har fått backa lite med sina vassa skriverier eftersom ”läsarna tolkar texten på sitt egna sätt och piper iväg och skriver vilket skit som helst.”

Hon berättar i podden att när hon började att ta upp smygreklam på bloggar så fanns det inte några riktlinjer hur reklam skulle märkas.

Hon glömmer bort att berätta varifrån idén till att anmäla influencers till RO och KO kom ifrån. För det var inte hennes idé överhuvudtaget utan det skrevs i kommentarsfältet att man kunde göra så. Där är också det som är problemet med Camilla Gervide att hon får enormt mycket hjälp och tips och hennes läsare gör fantastisk research men att det är hon som tar åt sig äran för att bloggen har varit väluppdaterad. Jag tycker att hon borde lyfta upp sina läsare som har gjort ett gediget arbete med att skaffa fram material till bloggen. Många av dessa läsare skulle kunna sköta en egen blogg med snabba uppdateringar. 

PT Fia undrar om Camilla står på influencers sida och uppfattar influencers i så fall att hon står på deras sida. ”Det beror på vem man frågar ” säger Camilla och skrattar. ”Jag står inte på influencers sida till 100% men inte heller till 0%. Det har varit mycket fokus på det negativa med fusket men jag vill att den här branschen ska bli tagen på allvar. Du kan inte sitta och inte vilja ta ansvar för saker och skylla på att du är en privatperson och i nästa sekund tjäna en massa pengar på någonting. Du är ett varumärke som du har byggt kring din person. Då kan inte privatpersonen komma och vara ledsen för att du granskas.”

Detta vore bra även för Camilla själv att komma ihåg när folk vill granska henne.

Hon anser att bara för att de unga har vuxit upp med sociala medier inte har då koll på vad som är stagead och vad som är på riktigt. ”Har man aldrig haft en annat facit än vad människor lägger upp i sociala medier i avsikt med att tjäna pengar, då kommer du som följare att bli helt fucked i huvudet.”  Camilla missar att de flesta unga människor kan tänka rätt bra själva och  i skolan får alla lära sig även att källgranska det som finns på internet. Det finns även en anledning till varför det finns åldersgräns i olika applikationer på nätet.  Med det sagt så har ju även Bloggbevakning styrt sina unga (och äldre) läsare att tycka illa om vissa influencers med sina skriverier och sitt kommentarsfält som står utan moderering i långa stunder.

Till exempel så ville någon skjuta Isabella Löwengrip och den kommentaren fick stå kvar i två timmar! Det hade räckt med en person som var ”helt fucked i huvudet” för att något allvarligt hade kunnat hända.

Under diskussionen angående psykisk ohälsa, om det är fler som lider av det eller om det är fler som pratar om det, börjar Camilla plötsligt snyfta och hon hänvisar orsaken till det att sociala medier får unga människor att må dåligt.

Jag tycker att Bloggbevakning är en av orsakerna till att vissa influencers mår riktigt dåligt idag och jag tycker att hon kan lägga till skådespelare i sin Wikipediaprofil.

Hon verkar inte klara av att inse vad hon har gjort mot sina kollegor under flera års tid. Nöjesguiden har bloggen kvar utan så många censureringar som har gjorts senaste tiden nu när bloggen ligger hos Nyheter24. De som är intresserade kan läsa där för att få en bättre förståelse varför många influencers och deras följare skulle inte använda ordet sympatisk när de pratar om Camilla. 

”Jag tror att många tycker att jag är jävla häxa” säger Camilla insiktsfullt.

PT Fia ställer frågor om att när det skrivs om influencers hos Bloggbevakningen så blir effekten hot och hat i kommentarsfältet under inlägget eller att folk tar sig vidare till personen och hoppar på den. ”Effekten blir mobbing” säger PT Fia och undrar hur man kan göra med det. ”Jag kan inte ta ansvar vad andra skriver men jag kan ta ansvar hur jag skriver” säger Camilla. ”Jag raderar kommentarer som kanske inte är jättenegativa i sig men som jag vet kan trigga en kommentar till och en kommentar till och en kommentar till. Vissa saker vill jag inte ha i mitt kommentarsfält. Spekulationer om folks ohälsa, saker som man har hittat på Flashback. Den regeln gäller alla jag skriver om. 

PT Fias läsare har fått möjligheten att ställa frågor på hennes Instastory.

Hur började allt och hur gör hon för att hålla sig privat och för att slippa att bli uthängd.

Enligt Camilla startades bloggen för att den här typen av diskussionsforum saknades där man tittar på mer än bara text och bild utan tittar på effekterna och hur den här branschen ser ut och hur man sköter sig.

Vill man tycka saker och hänga ut henne så får folk göra det för det skiter Camilla i.”De tre ihärdiga på Flashback har nog fått gräva med ljus och lykta. Ska jag lägga energi på vad en okänd människa tycker om det lilla jag har valt att visa ”. Hon är mindre personlig på sin blogg för att inte ge folk något att använda sig av. 

Ser hon sig själv som en influencer

Hon ser sin blogg som en influencer. Folk är inte intresserade av henne utan de är intresserade av Bloggbevakning (som skrivs av henne) säger hon. Hon ser sig inte som en influencer men hon ser bloggen som en influencisk plattform. Men sedan så säger hon ”Jag står för allt jag skriver och jag skriver ju under mitt eget namn.”

Screenshot: ofiltrerat/podd

9 Comments

  • Det blir väl sommarprat nästa? Undrar om hon kopierat ett visst excelark rakt av? Har verkligen noll respekt för den människan, där kan man snacka om att kliva över lik…

 1. Även skapligt ironiskt att bloggbevakning har en tab på sin sida som lyder ”känner du dig lite kränkt?”
  Varför skulle man behöva ha en sån om inte ens främsta uppgift vore att kränka folk?
  Bisarrt att det finns en sån sida överhuvudtaget. Granska på, visst. Men allt det andra, missunsamheten, hånandet, spekulationer och insinueringar som antyder helt osanna saker om folk aom spinner ur kontroll och blir till sanningar som sedan rapas upp under varje inlägg? Jag är så jäkla glad över att inte vara en framgångsrik influenser som väckt Camcams hemska avundsjuka och mindervärdeskomplex

 2. Hon blockar alla som inte håller med hennes mobbarskara. Eller om de kritiserar henne för hur hon skriver nedlåtande om folk.. undrar hur lång hennes blocklista är. Måste kännas tufft att vara en sån skitmänniska och sen plötsligt hamna under lupp. Alla kommer ju kunna se vilket troll hon är egentligen.

 3. Såg att någon skrivit på pt-fias insta och poängterat att hon hjälpt Camilla promota sin bok och skriva om sin historia. Typ att hon gett luft åt en mobbare med hjälp av sin podd.
  Det roligaste är att Pt-fia har gillat den kommentaren! 👏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *