Joakim Lamotte – En arg vit man

Ett avsnitt av Trolljägarna handlar om drev i sociala medier. I avsnittet försöker programledaren komma i kontakt med Joakim Lamotte utan resultat.

Till slut ringer Robert Aschberg till Joakim Lamottes fru som är delägare i parets företag för att få kontakt med Joakim på det sättet.

Han lämnar sitt telefonnummer till Lamottes fru men istället för att bli uppringd av Joakim Lamotte så blir han uppringd av ett hundratal andra människor som har blivit uppmanade att göra det.

Joakim Lamotte har nämligen publicerat Robert Aschbergs telefonnummer på sin Facebooksida

Joakim Lamotte anser inte att han behöver ta ansvar för sitt kommentarsfält på Facebook och han skriver följande i sitt inlägg:

I flera månader har Trolljägarna på TV3 försökt få mig att medverka i deras program. Anledningen är att personer tydligen har skrivit något olämpligt i mitt kommentarsfält, och att jag nu skall stå till svars för detta.

Jag har meddelat att jag aldrig blockerar eller raderar kommentarer eftersom jag inte anser att det är min uppgift att censurera människors tankar och åsikter. Om någon kommentar skulle visa sig vara olaglig så är det ett ärende för polisen, och inget jag skall stå till svars för.

Dock har jag ännu inte läst några olagliga kommentarer i mina kommentarsfält.

Som svar får Lamotte bland annat denna kommentar:

Du har aldrig sett något olagligt i dina kommentatorsfält? Jag trodde du inte läste dom alls?
Men trots det har du inga problem att hitta kommentarer som riktar kritik mot dig?
Du är är ju själv väldigt snabb att tala om när du sparkar ”uppåt” att man inte vill prata med dig.
Varför törs du inte ställa upp själv när du i princip kräver det av andra?

Joakim Lamotte är ansvarig för att moderera sitt kommentarsfält och för att se till att det inte publiceras något i fältet som strider mot lagen.

Programmet kan ses på Viafree.

Alla screenshots: trolljagarna/viafree.se, joakimlamotte/facebook

2 Comments

  1. Varför det ska köras en sån hetsjakt på Lamotte kan jag inte fatta, han om någon är i verkligheten, vill se Aschberg ge sig ut och göra live i bland dessa som hotar mm.
    Innan Aschberg öppna mun så ska han göra det Lamotte gör.
    Det är tur att det finns reportar som har råg i ryggen och inte säd i brallan som vissa andra.
    Att dra in Lamottes fru var väl ändå lågt gjort.

    • Jag tycker att de borde mötas. För just nu pratar de förbi varandra och det blir någon sorts envägskommunikation x 2. Såg du programmet? För att jag uppfattade detta med frun som att hon skulle vidarebefordra meddelandet till sin man om att RA ville bli uppringd av Lamotte. Men att det slutade med att ett hundratal främmande människor manades att ringa till RAs hemliga telefonnummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!