Alexander Rask dömd till skyddstillsyn och skadestånd

Alexander Rask har blivit stämt på 85 000 kronor varav 72 500 ska han betala själv och tillsammans med en annan person ska han solidariskt dela på resten av skadeståndsbeloppet som är drygt 13 000 kronor. Han döms även skyddstillsyn eftersom Kriminalvården anser att Alexander har bristande självkontroll. Han är tidigare ostraffad.

För er som inte vet så är Alexander Rask en youtuber som har startat olika Youtubekanaler. En kanal som heter RASK har 147 000 prenumeranter och en annan RASK News ca 12 000 prenumeranter.

Han har med hjälp av en annan person talat nedsättande om en hel familj och gjort sig skyldig för grovt förtal och olaga integritetsintrång. Bland annat. Dragit upp olika psykiatriska diagnoser, påstått felaktiga saker om familjemedlemmarna, gått inför att utsätta personerna för andras missaktning osv. Detta har han gjort upprepade gånger i sin Youtubekanal som alltså har 147 000 följare.

Domen finns att hitta på Flashback för den som är intresserad.

Alexander Rask har skickat ett videoklipp till Cluee News där han förklarar sin syn på saken. Han ångrar att han inte anmälde familjen, speciellt en person, som länge har trakasserat honom och skrivit hatkommentarer mot honom på bla Flashback. Han ångrar även att han lät sig att provoceras av denna person. Delen med Rask börjar 11:41 och om videon inte laddar kan den ses HÄR.

YouTube player

Alla screenshots: rask/youtube

One comment

  1. japp så kan det gå vill minnas att han löljade sig på kanal 3 !!!! kallas för karma vem fan kan tro på detta övergödda gris. bara hoppas hans barn slipper lida för hans dumheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!