Även små Youtubekanaler kommer att visa reklam

Youtube kommer att låta reklamfilmer att visas även hos små Youtubekreatörer. Som det är nu så krävs det 1000 följare och 4000 visningstimmar (240 000 visningsminuter) för att en ansökan om att få visa reklam på kanalen kan skickas in. Efter det tas det ett beslut om kanalen kan godkännas för reklamvisning. 

Men i mitten av 2021 kommer alltså även små Youtubekanaler, som inte har nått rätt antal följare och visningstimmar, visa reklam i vissa videor men med en viktig skillnad mot de kanalerna som redan är godkända:  reklam som visas kommer inte att generera pengar till kreatören! 

Åtminstone slipper alla kreatörerna reklam i Youtube Studio dvs adminpanelen. Youtube är en gratis tjänst för alla och jag förstår att de som företag vill tjäna pengar men jag undrar vad tittarna kommer att tycka.

Så här står det i Youtubes blogg , i ett inlägg från 18. november:

Second, ads can now appear on videos from channels not in the YouTube Partner Program (YPP), and we will begin gradually placing ads on brand safe videos. This is part of our ongoing investments in new solutions, like Home Feed ads, that help advertisers responsibly tap into the full scale of YouTube to connect with their audiences and grow their businesses.

Because these channels are not in YPP, there is no creator revenue share, but creators can still apply to YPP once they hit the eligibility criteria, which remains the same.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!