Hur vet du vilken sida tanklocket är på?

Tankmätaren visar tomt och du ser en bensinstation som du tänker svänga in på. Men på vilken sida sitter tanklocket på? Hur var det nu igen? Höger eller vänster? Du chansar och det gick bra. Tanklocket satt på höger sida.

Det finns två sätt att slippa att fundera på tanklockets placering.

På nyare bilars tankmätare finns det en bild på en tankmätare med en pil som visar antingen mot vänster eller till höger. Pilen visar vilken sida tankmätaren är på.

Har du en äldre bil eller att ovannämnda pil saknas så finns det en tumregel som nästan alltid stämmer. Europeiska bilar har tanklocket på höger sida på grund av att skulle du  få ett bränslestopp så kan du tryggt stå vid vägkanten i skydd av bilen och fylla på. Asiatiska bilar har vänstertrafik och har av samma anledning tanklocket på vänster sida.

Du kan även chansa och då kan det bli lite galet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *