OMG! Creepy creature?

Annons

Bloggkrig har funnits lika länge som bloggarna fick sin första goodiebag . Det nästan ingick i konceptet för en ung bloggartjej  att det skulle bli cat fight då och då mellan bloggare. Och när det visade sig att det rasslade till i plånboken och besöksstatistiken var det mer en regel än ett undantag att det skulle bråkas och tjafsas offentligt. Men undantag fanns också. De några år äldre bloggarna som hade på riktigt ett fancy yrke och vänner med blått blod i ådrorna. De behövde inte syssla med fight and tell. Pengar fanns ändå där med eller utan bloggen.

Men det var då det. Nuförtiden är det medelålders kvinnor som träter, hånar  och drar med sitt följe till krig i sina inlägg och kommentarsfält. De är vassa personligheter, uttrycker starka åsikter om andra människor och de vill så gärna synas och höras. Hat driver dem, motstånd är ett bränsle och  gillande kommentarer  är belöningen.

Det här är så  t y p i s k t  k v i n n l i g t.

Elaine Eksvärd skriver på sin blogg följande: “Jag är varken sexolog eller expert på varaktiga relationer och gör heller inte anspråk på det. Varför skulle jag det? Tänker inte ens nämna den blogg som anklagar mig för att göra det. Pratat med Lady Dahmer och Cissi Wallin om hennes rövslickeri som varvas med örfilar. Jag har sagt det tidigare, hoppas aldrig jag träffar människan. Creepy creature.”

Hon tänker inte nämna bloggen men länkar till den ändå. Så motsägelsefullt. Och går hon ut och kallar sig Elaine Eksvärd – En storasyster på nätet så har hon räknat med att sätta sig in i den rådgivande och bestämmande rollen. Vilket resulterar att bloggläsare vänder sig till Elaine. Som ger ett råd fast hon inte borde det eftersom, precis som hon själv uttrycker sig “inte är någon expert i ämnet”.  Nej, men Elaine, hon är ju storasystern på nätet!

Creepy creatur?

“Stämningen på bloggen är ganska unik i bloggvärlden” beskriver hon sin blogg. Jag har ingen aning vad det betyder. Vad är en ganska unik stämning i en bloggvärld? Att prata om rövslickeri och creepy creatures, menar hon det? Det är mobbing. Och det är vanligt inom media.  Eller är det bara en storasyster som hävdar sin rätt att bestämma i denna bloggvärld?

Inlägget gäller Bloggbevakning och Elaine Eksvärd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *