Cecilia Blankens & Anna Wahlgren

Cecilia Blankens skriver i sin blogg

Kollade på Anna Wahlgren-dokumentären igår och blev så fylld av känslor för den här kvinnan. Har aldrig läst Barnaboken, för att jag nästan alltid när det gäller för mycket av förhållningsregler blir rätt stressad och tappar kontakten med magkänslan och instinkten och till slut varken vet ut eller in.

Men! Jag är så otroligt svag för kvinnor som är som hon. Som har vett att inte veta sin plats, som låter och är för mycket, som inte bryr sig om att passa in och som inte är speciellt intresserade av att klappa medhårs utan månar mer om sin egen integritet och sina ideal.

En del av mig tänker på Anna Wahlgrens ord om att vår viktigaste uppgift som föräldrar är att lära barnen att leva sina egna liv, så att de sen kan bli trygga och starka vuxna.

Det finns en bok skriven av Anna Wahlgrens dotter Felicia Feldt med titeln ”Felicia försvann” och i intervjuer har hon berättat om sin uppväxt och om hur hon var rädd för sin egen mamma. Må Bra gjorde en intervju med Felicia som kan läsas här.

Cecilia Blankens sympatier för Anna Wahlgren togs inte mot väl av hennes bloggläsare.

Och Cecilia Blankens svarar bland annat

Det verkar finnas lite olika upplevelser av det där, de sju andra barnen verkar inte helt dela Felicias uppfattning.

Länk till Cecilia Blankens blogg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *