Linnéa Claeson skriver om näthatet mot Bianca Ingrosso

Linnéa Claeson har skrivit i Aftonbladet om näthat. Hon berättar att vad hon än skriver så får hon hatiska kommentarer och då från män. I motsats till Linnéa kommer Bianca Ingrossos hatkommentarer från kvinnor.

Frågan är då vad som lockar dem till Bianca. Istället för mer politiska ämnen handlar hennes inlägg vanligtvis om vardag och/eller reklamsamarbeten. Inte särskilt provocerande vid första anblick, men där tar man bevisligen fel.

Låt oss börja med det uppenbara: hon är väldigt vacker. Och inte på vilket sätt som helst – hon är vacker på ett sätt som kvinnor blivit lärda att de ska vara vackra: smal med fint hår, fint ansikte, fina naglar och fina kläder. Dessutom är hon känd, har en karriär och förmögenhet som många eftersträvar, samt ses ofta bubblande glad eller uppfriskande rak.

Anledningen till varför dessa tillsynes positiva egenskaper genererar elakheter är ju uppenbar, men tål att sägas: folk blir fruktansvärt avundsjuka, vilket kanske är det vanligaste motivet för näthat. När missunnsamheten kokar över är anonyma kommentarsfält på internet en trasa med obegränsad uppsugningsförmåga.

Vad mer har Bianca som får kvinnliga näthatare att gå bananas? Hon har tydligt visat sig väldigt stark genom att orka fortsätta verka i offentligheten trots den groteska mängden blint hat. Nyligen blottade hon strupen igen och berättade att hon inte står ut med alla elakheter och därför lägger ner sin blogg. Kan det var hennes styrka som de stör sig på? Eller rättare sagt kontrasten mellan den och de i övrigt ofta mer lättsamma ämnena?

En tjej som pratar om vardagliga saker ska tystna om hon får höra att hon är dålig. Det är väl en naturlag.

Kanske blir de galna av att Bianca inte backar.

Artikeln är mycket längre än så här. Du hittar den i sin helhet hos Aftonbladet.

2 Comments

 1. Mja, billig och inte så djupgående analys.
  Om man tänker ett steg längre så inser man att Bianca varken är särskilt intelligent eller världsvan när det kommer till utbildning och det yrket hon valt som karriärskvinna.
  Ett yrke som oändligt många kvinnor sliter med näbbar och klor hela sina studieår för att nå, med div lån och extrajobb och personlig misär.
  Åren då Bianca låg på sofflocket och sov hemma hos mamma Pernilla hela dagarna.
  Hennes karriär kom som ett brev på posten endast pga hennes mammas (familjs) kändisskap. Utan denna silversked hade hon inte haft en chans i denna värld utan förmodligen jobbat på Åhlens eller Kicks sminkavdelning på din höjd.
  Litegrann som att födas som en man och tro att du kan bli vad du vill, gratis.
  Pga all din briljanta manlighet, för att sedan ha en rik farsa som bjuder in dig i hans miljonfirma när andra sliter arslet av sig och pluggar tills de är nära psykos. När utbildningen är klar har sagd man redan en enorm kunskap och försprång i branschen och styr och ställer över alla andra i sitt område och arbetsplats.
  DET är det som stör andra kvinnor ang Bianca.
  Att tro att alla kvinnor som har kritik mot en annan människa av samma kön endast gör det pga så ytliga saker så som ”skönhet, fint hår eller en smal kropp” är ju inte bara infantilt utan också så fruktansvärt ointelligent, och ett enormt hån mot det könet du påstår dig försvara så hårt. Patetiskt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!