För ful för att våldtas

Mitt favorit Instagramkonto P3 Nyheter skriver om en italiensk tjej som blev våldtagen och bevis kunde säkras.

Men de tre kvinnliga domarna i rätten trodde inte på tjejen då hon enligt dem inte var trovärdig eftersom hon var för ful och maskulin för att någon skulle vilja våldta henne!

En av domarna citerade även en av de misstänkta gärningsmännen som tyckte kvinnan var oattraktiv och kallade henne för Viking i sin telefon.

Kvinnan som kommer från Peru och har återvänt till sitt hemland blev så illa skadad att hennes underliv fick sys med flera stygn rapporterar Time.

Hundratals demonstranter har under veckan samlats utanför Italiens högsta domstol för att protestera mot en friande våldtäktsdom. Domen är från 2016 men blev allmänt känd för någon vecka sen i samband med att Italiens högsta domstol upphävde den.
▪️
Anledningen är att de tre domarna, som alla var kvinnor, friade två män som var anklagade för våldtäkt eftersom de ansåg att tjejen som anmälde var ”för ful och maskulin” för att vara ett trovärdigt våldtäktsoffer. Detta trots att läkare bekräftade skador på den då 20-åriga tjejen som tyder på våldtäkt.
▪️
”Jag blev så häpen när jag läste motiveringen”, säger tjejens advokat Cinzia Molinaro till CNN.
▪️
Rättegången ska nu tas om och det italienska justitiedepartementet ska också titta närmare på vad som låg bakom beslutet.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hundratals demonstranter har under veckan samlats utanför Italiens högsta domstol för att protestera mot en friande våldtäktsdom. Domen är från 2016 men blev allmänt känd för någon vecka sen i samband med att Italiens högsta domstol upphävde den. ▪️ Anledningen är att de tre domarna, som alla var kvinnor, friade två män som var anklagade för våldtäkt eftersom de ansåg att tjejen som anmälde var ”för ful och maskulin” för att vara ett trovärdigt våldtäksoffer. Detta trots att läkare bekräftade skador på den då 20-årige tjejen som tyder på våldtäkt. ▪️ ”Jag blev så häpen när jag läste motiveringen”, säger tjejens advokat Cinzia Molinaro till CNN. ▪️ Rättegången ska nu tas om och det italienska justitiedepartementet ska också titta närmare på vad som låg bakom beslutet. ▪️ Foto: Filippo Monteforte/TT

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *