Reagerar på mitt nyhetsflöde

Jag har samlat ihop lite gott och blandat ur nyhetsflödet. Sådant som jag störde mig mest på när jag först läste det.

1. Samir Badran är exalterad över sin nya bil och är barnsligt förtjust i att filma både när han kör och när bilen körs i överfart på vägarna. Så cool. Eller inte.

2. Systrarna Fahrman har kommit med en ny badklädeskollektion som heter Seaquelle. Andra mer kända märken som tillverkas i fabriken visas i bilden.

3. 25 män röstade ja till en lag som förbjuder abort även om graviditeten har orsakats av incest eller en våldtäkt. Endast när kvinnans liv är i fara kan graviditeten avbrytas.

De som röstade nej var inte så förvånande fyra kvinnor. Den läkare som medverkar till en nu kommande olaglig abort riskerar 99 års fängelse.

Det krävdes att guvernören skulle skriva under vilket den 74-åriga Kay Ivey gjorde med orden ”Varje liv är en helig gåva från gud.” Det känns inte som att hon har så mycket att förlora i den åldern.

Även floskler som ”Varje liv betyder något” har uttalats av männen som röstade för. Med tanke på vilken skamlig historia just Alabama har med sin slavhandel och nu detta beslut som slår hårt mot demokratin så är det bara skenheligt.

Skärmklipp: aftonbladet.se
Skärmklipp: aftonbladet.se

Aftonbladet skriver i sin tidning att lagförslaget kan träda i kraft om ett halvår, förutsatt att det inte rivs upp i domstol. Målet för Alabama, och andra republikanskt styrda delstater som i år skärpt sina abortlagar, är utmana Högsta domstolens beslut från 1973 om att legalisera abort i alla USA:s 50 delstater.

Bild@sofifahrman1, alla bilder: @samirbadrans, skärmklipp: sofissnapshots.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!