Greta Thunberg – Ambassador of Consience

Greta Thunberg har tilldelats Ambassador of Conscience priset av Amnesty International. På sin svenska hemsida beskriver Amnesty International sitt pris och varför just Greta Thunberg var årets pristagare.

Ambassador Of Conscience Award är Amnesty Internationals mest prestigefyllda människorättspris. Det uppmärksammar människor som visar enastående ledarskap och mod i kampen för mänskliga rättigheter.

Tidigare pristagare är bland andra Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Harry Belafonte, Ai Weiwei, the Youth Groups of West and Central Africa, Angélique Kidjo, the Indigenous rights movement in Canada, Alicia Keys och Colin Kaepernick.

”— Amnestys Ambassador of Conscience Award prisar människor som har visat på ett unikt ledarskap och ett mod när det gäller att stå upp för mänskliga rättigheter. Jag kan inte tänka mig en bättre mottagare av priset det här året än Greta Thunberg och klimatstrejkrörelsen Fridays for Future”, säger Kumi Naidoo, Amnestys internationella generalsekreterare.

”- Det är en stor ära att motta Amnesty Internationals Ambassador of Conscience Award för Fridays for Futures räkning. Det här är inte mitt pris, det är allas pris. Det är fantastiskt att se det erkännande vi får och att veta att vi kämpar för något som har en verklig betydelse”, säger Greta Thunberg.

Alla skärmklipp: Amnesty International

Alla citat: Amnesty International

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *