Isabella Löwengrips sommarprat i Sveriges Radio P1

Isabella Löwengrips sommarprat i P1. Lyssna på det redan nu som podcast.

Det var ledsamt att höra hur hennes uppväxt var. Att hon var den som tog ansvar när hon fortfarande bodde hos sin pappa. Hur hon var till slut tvungen att flytta för att det inte gick att bo kvar och hur provocerande det var för henne att läsa hur tidningarna skrev att allt hon hade åstadkommit var tack vare hennes pappa.

Hon beskriver väldigt försiktigt hans alkoholbruk och kvinnor som kom för att titta till henne. Det var Isabella själv som tog kontakt med sin pappa långt senare även om deras relation kanske aldrig kommer att bli den samma.

Hon berättar att hon är dålig på sociala koder och har svårt att behålla vänner. Hon kan inte läsa av folks sinnestämning och mycket beror på hennes ADHD inklusive en diagnos som ligger i autismspektrat. Men hon besitter en stor mängd positiv energi som smittar av sig.

Men hon har fått betala ett högt pris för kändisskapet. Hennes stalker kontaktade henne för första gången 2013. Efter skilsmässan blev besöken flera och under tre månaders period dök han upp 13 gånger. Tills han åkte fast.

Hon vill inspirera kvinnor och visa att möjligheterna är så mycket större än vad det verkar. Går det inte bra med den senaste satsningen så är det bara att börja om. 

Roligast i pratet var väl att hon sade fel födelseår på sitt förstfödda barn. 2015 sade hon i Sommarpratet när det sannolikt handlade om det yngsta barnets födelseår. 

Därför kommer programmet att klippas om för att rätta till felsägningen. Men eftersom Isabella är i New York så kan hon inte prata in ett nytt årtal utan klipparna får lösa det säger producenten Fabian Asserbäck till Expressen.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio,  Bibi Rödöö

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *