Kenza berättar om sin förlossning

I podden ”När livet händer” berättar Kenza om sin förlossning. Hon sparar vissa detaljer till Youtube eftersom hon spelade in nästan allt och ska publicera förlossningsfilmen snart.

”Jag har blivit mamma till världens gulligaste lilla kille” säger Kenza känslosamt i podden. Från det att förlossningen sattes igång tog det 14 timmar till hon kunde själv dra ut Nikola som var större än genomsnittet med ett huvudomfång på 37,5 cm, en vikt på 4164 gram och var 54 cm lång.

Sista tiden innan förlossningen var jobbig för Kenza då latensfasen med sammandragningar och värkar höll på i en vecka utan att leda någonvart. Barnmorskan såg att hon inte mådde bra och kontaktade då förlossningen på Karolinska för igångsättning.

Kenza kan tänka sig en igångsättning igen om det skulle bli aktuellt men innan var hon rädd för att hon hade hört av andra att sådana förlossningar kan ta upp till två dygn. Men hon är livrädd för en till förlossning eftersom denna var så svår i slutet. 

”Det var det sjukaste någonsin att det här barnet kom ur mig” berättar Kenza som behövde ett par minuter för att riktigt förstå att hon nu var mamma. ”Nu börjar vårt liv ihop” kände hon sedan.

”Aleks får inte röra mig någonstans på ett jävligt bra tag” säger Kenza som fortfarande har ont. Hon berättar även att han såg inte när barnet kom ut och vill inte heller se videon men att han var extremt lugn och stöttande och att hon är jättenöjd med Aleks insats. Hon tackar även den fantastiska personalen på Karolinska. 

Nikola som bebisen heter kommer att visas i alla Kenzas och Aleks kanaler i början men sedan med tiden kommer hans ansikte inte visas. En stor anledning till beslutet är att folk lämnar elaka kommentarer om hans utseende och även namnvalet har väckt ilska hos folk som tycker att paret borde ha valt ett svenskt namn. 

Lyssna på podden för en mer detaljerad och färgstark berättelse om förlossningen. Kenza skriver i sin blogg vad hon tycker om taskiga kommentarer under sin graviditet.

Skulle vilja slänga in ett litet “vad var det jag sa” till er som var taskiga och påstod att jag gick på diet och svalt min bebis för att jag inte gick upp så mycket i vikt (gick upp totalt 9 kg), som sa att jag skulle föda alldeles för tidigt pga det och att något skulle vara fel osv.

Precis som jag misstänkte så gick allt jag stoppade i mig till honom för han kom ut STOR & stark. Med det sagt, allas graviditeter är olika och det är aldrig okej att försöka få någon att må dåligt. Som gravid kanske man redan är väldigt känslig och orolig (jag var det!) och då är det extra jobbigt att få höra sånt.

Alla screenshots:  kenzas.se, 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *