Lite research skulle inte skada – SvD

SvD har publicerat en artikel där tidningen skriver om värnskatten som ska bort i januari 2020. Värnskatt är ett extra skattetillägg som alla som har över 703 000 kronor i årsinkomst får betala. Skatten blir drygt 57 procent sammanlagt. 

Men personen som har skrivit om Isabella verkar inte följa hennes blogg eller andra skriverier om henne då det i texten påstås att Isabella har flyttat till USA och kanske t o m skattar där. 

Screenshot: svd.se

Isabella har inte flyttat till USA. Hon ska inte flytta till USA eftersom hon har barn som bor i Sverige som hon har delad vårdnad av. Hon ska starta ett företag och en fond i USA men kan inte vistas i USA just nu då det pågår ett omfattande pappersexercis inklusive visumansökan som ska behandlas. Advokaten som hon har anlitat har gett henne rådet att stanna i Sverige så länge. 

Hon kommer att bo och arbeta i USA på deltid dvs när hon inte har barnen när allt pappersarbete är klart. Hon kommer att ha dubbel bosättning eftersom hon ungefär varannan vecka ska pendla mellan Stockholm och New York där hon delar en stor och dyr lägenhet med sina kollegor med en hyra på över 100 000 kronor betald av Löwengrip Invest. Lägenheten är belägen ett stenkast från Central Park och i huset finns både pool och gym. Utlandstraktamentet per dag i USA är 762 kronor exklusive logi enligt Skatteverket. Oklart dock om Isabella kan ta ut det som ägare till Löwengrip Invest. Eller om det ens är just det företaget som står för kostnader när väl hennes nya företag är registrerad i USA.  Men den amerikanska delen av företaget betalar skatt i USA.

Det går att läsa på Isabella Löwengrips blogg att hon ska tillbaka till USA i oktober.

Screenshot: isabellalowengrip.se

BIld av Ronile från Pixabay

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *