Hackern förstörde Tarzans Youtubekanal – Han förlorade hela sin inkomst på en dag

Youtubern Tarzans kanal blev hackad för ett par dagar sedan vilket jag skrev om HÄR. Tarzan hade nästan 200 000 följare och har nu blivit av med sin inkomst vilket gör nu att han ska ut i arbetslivet igen för att ha råd att leva. Han är kritisk mot  Youtubesupporten som inte har kunnat hjälpa honom utan gett rådet att skapa en ny kanal.

Med mycket tur så får han tillbaka sina videos men har nu som det ser ut nu förlorat alla likes, views och kommentarer. Han får börja om från noll igen och behöver hjälp för att nå tillbaka till sina gamla följare. Hans nya kanal heter Tarzan Extra.

4 reaktioner på ”Hackern förstörde Tarzans Youtubekanal – Han förlorade hela sin inkomst på en dag”

 1. Hello!

  Nej detta är inte att bli hackad. Jag har sett att du är rätt väl insatt i teknik runt nät och datorer och jag tror att du håller med om att detta begrepp har blivit grovt förvanskat.

  För som jag förstått det så laddade de själva ner programvaran på sin dator. Då har de lika lite som om att de gett bort sin husnyckel till en främling inte fått inbrott i sitt hem, inte heller blivit hackade på sin dator.

  Det är samma som när de försökte påstå att Apples databas för nya jobb skulle blivit hackat. Det blev det inte. Det var någon som var godtrogen och blev lurad att lämna ut inloggningsnyckeln. Alltså inte någon som knäckte deras lösenord eller brutit igenom deras tekniska säkerhet.

  Sorry för rant, men jag tycker detta är viktigt att folk vet skillnaden på. ?

 2. Tips på bättre rubrik.

  ”Bedragen lurade till sig Tarzans youtube-kanal”.

  PS(för en gångs skull sade t.o.m. Windows till honom att inte ladda ner och det gick inte ens att försöka på Mac)

 3. Så är det ju . De blev lurade att installera en programvara med skadlig kod. Jag skrev (som ofta) vad influencern använder för ord dvs vad Cluee News och Tarzan sade. Och det skulle dessutom ha stått hackaren om det skulle ha varit korrekt svenska. Men jag tror att budskapet har gått fram ändå. 🙂 Här är det fritt fram att ranta. Så kör på. 🙂

  1. Jag har tyvärr inte samma erfarenhet att folk kan skilja på ett riktigt hack och tex en trojan. Inte precis så att jag klandrar dem för jag tycker ansvaret främst ligger hos media att vara informerade samt återge fakta korrekt. Man ska inte behöva vara insatt i precis allt hemma vid köksbordet. Då hade man inte haft tid för något annat.

   Men en blandning av att journalister idag inte har specialkompetens på olika områden som det enbart borde rapportera om och inte annat utanför deras område tillsammans med att allt går ut på sensation och klick = värsta tänkbara text och kraftuttryck, har gjort folket vid köksbordet dummare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *