Isabella sålde företaget – slapp bo i en hyreslägenhet

Isabella Löwengrip bekräftar i sin blogg att det var Pingis som ville sälja sin del av Löwengrip och för att ha råd med att köpa Pingis del sålde Isabella sitt hus med en plan på att flytta till en hyresrätt för att kunna låna resten av köpesumman av banken.

Uppenbarligen var budet från Dermadrone så bra att hon bestämde sig för att sälja sin del istället och då kunde hon ha behållit sitt hus.

Men hon trivs inte där, skriver hon och hon har hittat ett annat mer personligt hus på Lidingö, även det med en pool. Hon avser att hålla det nya boendet privat så gott det nu går om hon inte tänker vara skriven någon annanstans än i huset.

Men vi kan nog inte räkna med att se insidan av huset mer än i små glimtar. Hennes nuvarande hus har ända sedan det byggdes använts som en kuliss för otaliga heminredningsreportage och även vid filminspelningar.

Den 1 april flyttar jag och jag har bestämt mig för att hålla hemmet privat.

Nu efter försäljningen av Löwengrip hade jag egentligen inte behövt att sälja huset. Men planen från början var att köpa ut Pingis vilket hon ville.

Då skulle jag flytta in i en hyresrätt för att få ett banklån så att jag kunde äga hela Löwengrip. Allt var i princip klart men sedan fick vi istället ett bud av Dermarome och då valde jag att sälja min del också.

Då köpte jag ett annat hus på Lidingö. Det är ganska stort och har en pool som jag har längtat efter, men det är ändå betydligt mer personligt. På något sätt löser sig livet.

Nu har inte Isabella något med Hermine Hold att göra längre men det konkursdrabbade företaget har återuppstått och Linus Kaasik som tf VD på företaget säger i en intervju med ehandel.se att ”denna gång ska vi göra allting rätt”.

När Hermine Hold lades ut till försäljning så köpte Nordic Tech House tillbaka företaget ekonomiskt backad av det amerikanska riskkapitalbolaget Westhill Group med bas i New York.

Tanken är att man hellre säljer slut på varorna än att företaget binder kapital på lager som kanske aldrig säljs. Man optimerar lagret helt enkelt.

När företaget startade i fjol, med Isabella Löwengrip som delägare, fick varumärket en ordentlig skjuts via hennes sociala kanaler och Hermine Hold fick snabbt en massa engagerade följare.

Nu finns inte Isabella kvar och det återstår att se hur försäljningen av den första kollektionen som släpptes för ett par dagar sedan kommer att gå.

Linus Kaasik är dock optimistisk och berättar att ”de (kunderna) skriver mycket till oss både privat och i det öppna flödet i sociala medier, sen har vi också hashtaggen Hermine Heroes som vi promotar på vår sajt och som har väldigt stort engagemang.

Våra kunder lägger upp bilder på våra produkter i olika miljöer och taggar oss med den hashtaggen, då får de möjlighet att dyka upp på vår hemsida”.

Läs hela intervjun med Linus Kaasik HÄR.

Screenshots: isabellalowengrip.se /herminehold.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!