Cissi Wallins bok stoppas – riskerar fängelse för förtal

Bokförlaget Atlas bryter med skribenten och debattören Cissi Wallin skriver Aftonbladet. I en TT-nyhet som tidningen publicerar citeras Tove Leffler som är förlagschef på Bokförlaget Atlas.

”Vi har låtit en av Sveriges främsta experter på tryckfrihet granska Wallins manus. Dennes bedömning var att om manuset publicerades i sin nuvarande form löpte Wallin stor risk för att hamna i fängelse. Det är ingen risk vi på förlaget vill utsätta någon av våra författare för. 

Vi hade gärna jobbat vidare med manuset utifrån juristens rekommendationer, men Wallin uttryckte att hon inte var intresserad av det”.

“Förlaget som skulle ge ut min bok, som nu är färdig (godkänt manus, redaktörad, omslag klart och så vidare), hörde i dag av sig och meddelade att de inte kommer ge ut boken”, skriver Wallin på Instagram enligt tidningen.

Atlas hemsida kan man fortfarande läsa marknadsföringstexten för boken som skulle ha släppts i september:

Allt som var mitt av Cissi Wallin

Hösten 2019 dömdes journalisten och influencern Cissi Wallin för förtal. Detta efter att på internet ha namngivit en person som hon anklagade för våldtäkt. I boken Allt som var mitt berättar Cissi Wallin om hur hon kom till Stockholm som vilsen men hungrig 20-åring. Hur en natt förstörde hennes liv för flera år framöver. Det handlar om varför en kan försöka glömma det värsta en någonsin upplevt. Det handlar om rädsla, skam och ångest. Men också om att vilja förändra och förbättra sitt liv och att försöka hjälpa andra som råkat ut för liknande saker. Cissi Wallin berättar naket, ärligt och starkt om några av de jobbigaste åren i hennes liv.

Alla screenshots: bokforlagetatlas.se/pixabay

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!