Joakim Lundell kommer att storsatsa på Instagram stories

Joakim Lundell kommer att storsatsa på Instagram stories under 2022. Han kommer att ha frågestunder, vloggdagar, ”sant eller falskt” och ”jag har aldrig” i sina stories efter ett schema som han lovar att publicera varje söndag.

”Ska bli kul att satsa mer på att underhålla er här på instagram!” skriver Joakim på Instastory där han passade på att ha en populär frågestund. Här nedan följer de flesta av frågorna och svaren från hans Q&A.

Varför tar du bort dina nomineringar i Youtubegalor?

Jag tackar verkligen ödmjukast för alla nomineringar och röster ni ger osv.

Men jag vill inte vara en del av youtubedagiset eller förknippas med det. Youtubers kan inte hantera galor utan blir drama och bråk och man ska förstöra för varann och prata skit och bråka. Och på det nyhetskanaler som gör vinklade dåliga nyheter bara för man inte vill vara kompis med dom. Har växt ifrån det dagiset.

Sveriges topp 3 youtubers och topp 3 sämsta?

Vill absolut inte sitta och peka ut nån influencer som dålig. Var och en får ta ansvar för det dom förmedlar och postar.

Tycker det sänder ut dålig och negativ energi att sitta och trycka ner nån som dålig eller sämre. Är bättre att lyfta det bra hos människor istället för det dåliga. Jag vill inte längre vara en den av ett sånt klimat på internet.

Vad tror du om allt med ryssarna som händer nu? Blir det krig?

Oj vad mycket frågor om detta! Nej det tror jag absolut inte. Ni får aldrig glömma att media försörjer sig på eran rädsla. Är man rädd så godtar man det mesta utan att ifrågasätta.

Har du något i ditt belastningsregister under ditt liv?

Ja det har jag. Tänker inte ljuga och påstå att jag varit en ängel i mitt liv.

Jag blev dömd för misshandel och grov skadegörelse när jag var 16! Och vid 20 års ålder blev jag dömd för olaga hot och föregivande av allmän ställning. Så har levt ett tidigare kriminellt liv i min ungdom. Men dessa saker är så gamla att dom inte längre syns i mitt register.

Att du älskar bdsm och lack och läder

Att jag älskar lack stämmer! Men bdsm är inget jag provat faktiskt. Har inte riktigt känt det är något som passar mig.

På tal om lack; har du några andra fetischer?

Känner att det är lite för privat och personligt för att dela med sig av här på instagram, visst att mitt liv är väldigt offentligt men vissa saker vill jag ändå ha kvar privat samma sak om jag bråkar med vänner eller med jonna. Såna saker vill jag ta utanför sociala medier med personen i fråga och ej offentligt!

Om du hade kunnat åka tillbaka i tiden och få prata med dig själv som 16-20 åring, vad hade du sagt?

Blir ett väldigt tråkigt svar nu men… Jag tror inte det hade hjälpt vad jag än sa till mig själv i det läget. Endast genom egen vilja kan man förändra sin livssituation till det bättre! Det spelar ingen roll om 100 personer tjatar varje dag om förändring. Är först den dagen du själv vill förändra, och lägger ner arbetet och tiden för det som man kan nå en förändring hos sig själv!

Hur känns det för dig att ha varit i ”Kungarna av Tylösand” och vet att det finns på nätet?

Ingenting faktiskt! Jag står för vem jag varit tidigare i livet. Och är stolt över vem jag är idag! Allt jag varit med om tidigare i livet och alla misstag jag gjort har lärt mig så otroligt mycket om livet och fått mig förstå vikten av att bara en bra medmänniska emot andra personer.

Haft skulder hos kronofogden eller betalningsanmärkningar?

Ja det kan man verkligen säga! När jag flyttade in hos Jonna var ja skyldig kronofogden över 700 000kr. Så dom första åren när vi började tjäna stora pengar så gick allt till att betala skulder och räkningar. Det var tufft men är idag så glad att jag lyckades betala tillbaka allt. Att bli skulfri öppnade en helt ny värld av möjligheter och frihet.

Med facit i hand, hade det inte varit bättre att köpa tomt och bygga nytt hus?

Ja det hade det nog varit! Men det är ingen idé att sitta och tycka i synd om sig själv eller ångra sig nu. Man får vara glad över istället att vi fick iordning på huset tilllslut, och har idag ett superfint och verkligen välbyggt hus istället. Bättre att fokusera på det positiva i livet än att ha ängest för saker man inte gjorde eller tidigare val.

Dina tankar kring händelsen med Joz

Ingenting alls faktiskt. Uppskattar om ni inte tar upp irrelevanta människor som försöker synas till varje pris vi ger inte trollen godis längre mina vänner, vi låter som skrika sig hesa efter uppmärksamhet i skuggorna istället. 

Varför känner du att du inte vill ge igen mer mot fuskbyggaren känns lite mysko?

För att jag är färdig med att fokusera på vad idioter gör om dagarna jag fokuserar idag på min familj. Min karriär och att nå mina mål i livet! Och dom når jag inte genom att vilja hämnas dygnet runt på alla som beter sig som asholes emot oss. Det får vara deras egna karma och oftast så slutar det inte så bra för dessa människor ändå tillslut. Släpp det dåliga. Fokusera på det som gör dig glad och hjälper dig framåt!

Hur tänker du kring Skatteverkets beslut mot er och bolaget? Kommer ni överklaga?

Nej det kommer vi inte! Just offentliga media branschen är iväldigt ny även för skatteverket. Och det kommer ta mänga är till innan det finns en bra praxis för det arbetet. Det handlade inte om så mycket pengar så det är bara betala och vara glad lixom. Att bli upptaxerad är inget ovanligt. Och det har hänt och kommer hända många fler människor än bara oss men antar man vill göra en höna av en fjäder just när det gäller våra namn.

Hur kommer det gå med Skatteverket?

Vadå hur kommer det gå? Allt är ju klart? Hahahah vi blev upptaxerade och betalade in summan. Och livet går vidare som vanligt och inget mer händer. Ni kanske ska vara mer källkritiska emot nyhetskanaler på youtube för dom verkar helt sakna egen källkritik och faktakoll!

Varför är du så mycket emot skatt när du själv varit utsatt i samhället och vet hur det känns?

Jag är absolut inte emot skatt! Jag är emot hur skattepengarna används i detta landet. För mig är det en gåta hur man år efter år monterar ner sjukvården t ex och utsätter vårdpersonal för stress och press och ger dom en enligt mig usel lön för jobbet. Kan nämna 100 exempel till förutom i vården, men poängen är att jag tycker pengarna används helt fel.

Vad tycker du om dom nya restriktionerna som infördes? Bra eller dåligt?

Dåligt om jag ska vara ärlig! Tycker det är att försöka mörka det riktiga problemet att vården varit underbemannad i väldigt många år. Just nu så smittar covid oavsett vaccin och iva platserna upptas inte i nuläget av covid patienter till största delen. Den psykiska ohälsan som kommer av den stora ekonomiska krisen hos företagare kommer att skapa större problem än denna pandemi som råder just nu. Då dödligheten just nu är låg.. Satsa på sjukvården och bygg upp sjukvården i Sverige istället.

Alla screenshots: instagram/joakimlundell/montage

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!