Pernilla Wahlgrens nödrop nådde kulturministern

Rådande omständigheter med det muterade viruset av Covid-19 har återigen gjort att antalet personer som samlas i en grupp har kraftigt reducerats. Nöjeslivet drabbas igen vilket har fått Penilla Wahlgren att publicera ett antal skrivelser på sin Instastory.

Sveriges nya kulturminister Jeanette Gustafsson tog kontakt med Pernilla som trodde att samtalet var ett prank. Enligt Aftonbladet var ministers pressekreterare tvungen att bekräfta att samtalet var på riktigt.

-”Jag trodde faktiskt att det var någon som drev med mig eftersom det händer ganska ofta när jag får okända samtal, så jag lät ganska skeptisk först. Jag frågade då hur jag ska kunna veta att hon är hon, och då fick jag prata med hennes pressekreterare, och då förstod jag efter ett tag att det är på riktigt.” berättar Pernilla för Aftonbladet.

-”Vad hade hon att säga?” frågar Aftonbladet.

– ”Hon sa att hon vill visa att hon tar det här på största allvar och att hon precis har börjat på sitt jobb, men att hon kommer att göra allt hon kan för att alla privatteatrar och produktionsbolag ska få bidrag.”

Efter samtalet publicerade Pernilla ett tack till Jeanette Gustafsdotter för att hon tog sig tid att ringa Pernilla.

-”Tack @jeanette.gustafsdotter för telefon-samtalet! ++ (Förlåt att jag var lite skeptisk till om det verkligen var du, till en början. Men det är ju inte varje dag man blir uppringd av Sveriges Kulturminister..!

Otroligt fint med en Kulturminister som följer upp vår oro & vädjan inom underhållningsbranschen – som inte klarar en lång nedstängning till – & som verkligen är mån om att hitta en lösning så att våra privatteatrar & produktionsbolag inte ska tvingas gå i konkurs…! Tack för att du hör oss!! ++

Som det är nu kan vi inte planera, flytta föreställningar, eller informera publiken som har köpt biljetter sedan lång tid tillbaka – eftersom vi inte vet hur länge de nya restriktionerna ska gälla.

Vår branch står återigen helt handfallna.

Vi saknar publiken – och dom oss…!”

Aftonbladet kontaktade Jeanette Gustafsdotters pressekreterare Tora Heckscher som bekräftade att kulturministern ringde Pernilla Wahlgren under kvällen.

– ”Hon har ringt flera samtal i dag och är ute och träffar folk så gott det går trots att det är pandemi, för att få perspektiv på olika sätt på den här krisen. Pernilla hade skrivit på Instagram efter dagens pressträff om restriktioner och samtalet var ett svar på det, kulturministern hade inte planerat att ringa henne innan dess. Hon tycker att det blev ett bra samtal där hon fick höra hennes upplevelser” sade Tora Heckscher till Aftonbladet.

Source och alla screenshots: aftonbladet.se, instagram/pernillawahlgren

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!