Sugrör av glas

Det finns miljövänliga alternativ till plastsugrör och vill man se att sugröret är fräscht även invändigt så kanske inte ett metallsugrör är ett bra alternativ. Jag köpte ett 10-pack sugrör av glas hos Kjell och Company (länk) och det går förvånansvärt enkelt att hålla dem rena.

Sugrören går bra att använda även till smoothies och även om det inte står i produktbeskrivningen så följer det med en smal diskborste för att sugrören ska kunna rengöras invändigt. 

4 Comments

 1. Hmm, om jag tänker på hur förhållandevis svårt det är att få en smal vad ren på insidan så undrar jag om dessa verkligen blir rena?

  Hur gör du?

  Gott nytt år ???

 2. Lilla diskborsten som följer med är av typen flaskborste. Det har gått bra att diska rent med den och eftersom sugröret är genomskinligt så ser man ju att det verkligen blir rent inuti. Men att ta ett gammalt glas med någon dryckrest kvar och ett sugrör i för att sedan hälla ut innehållet i vasken innan man ställer glaset i diskmaskinen kan man ju glömma. Jag gjorde det och fick fånga sugröret i luften. 🙂 Man får justera sitt slit-och-släng-beteende en aning s a s.
  Gott Nytt År till dig och tack för att du kommenterar! Hur går det med bloggen?

  • Haha, jag kan se det flygande sugröret framför mig. ?

   Ok, så borsten funkar. Bra att veta. ??

   Den är på G. Har tagit första steget men inte publicerat än. Ska pilla lite först, smypublicera, och sedan pilla lite till. Men ha inga stora förhoppningar. ?Dels väljer jag en gratisplattform med vilket innebär limiterade saker jag kan designa på den samt det kommer nog ta lite tid innan jag får en någon sorts form på hur den ska bli även textmässigt.

   Hoppas på en fikaplats där man kan fundera på saker högt och lågt. Men vi får se. Kanske det bara blir ett magplask. ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *