Bianca Ingrosso är med och tävlar i världens största entreprenörstävling

En Sverigerepresentant för den internationella tävlingen Entrepreneur of The Year har besökt Bianca Ingrosso för hennes arbete med Caia Cosmetics och Bianca Ingrosso AB.

Det kom i somras in flera hundra nomineringar till tävlingens olika kategorier och av de nomineringar har man tagit fram de bästa entreprenörerna för att genomföra förintervjuer med. Förra året kom det in ca 700 nomineringar så det är sannolikt lika många i år.

Nu har man alltså besökt CAIA-kontoret och Bianca  för att lära känna henne mer. Det finns en jurygrupp i varje region och den använder bland annat intervjun som beslutsgrund för nästa steg.

Så här beskrivs reglerna enligt Entrepreneur of The Year.

För att nomineras till utmärkelsen ska entreprenörer ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda. Entreprenörerna går sedan till intervjufasen.

Under hösten 2020 utser oberoende jurygrupper sex regionala vinnare i de fyra priskategorierna. Förutom huvudpriset delas följande ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

De går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 29 januari 2021. Det finns även möjlighet att nominera till hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” som delades ut i Sverige för första gången 2020.

Om inte huvudpriset blir aktuellt på grund av antal år som ska vara fem, så kan det bli aktuellt för Bianca med priset som Årets kvinnliga stjärnskott i region Stockholm med möjlighet att vinna titeln för hela Sverige.  Och det är verkligen inte fy skam!  Det är stort. Nej. Det är STORT.

Så här gick det i Stockholmsfinalen.

Årets kvinnliga stjärnskott – kategoripris
Priset delas ut till en kvinna som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

På diplomet som Bianca håller i handen står det följande:

”Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso Ab har blivit nominerad och utvald i region Stockholm som kandidat till den globala utmärkelsen EY Entrepreneur of The Year. Kandidatplatsen är ett kvitto på ett framgångsrikt företagande och imponerande drivkrafter.”

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius vann titeln Årets kvinnliga stjärnskott 2018 i region Stockholm för Löwengrip Beauty.

 Jag skrev om det HÄR.

I Sverigefinalen januari 2019 var det dock Moa Gürbüzer från MRG Wines som vann titeln. Och han som vann hela tävlingen och fick titeln EY Entrepreneur of The Year 2018 heter Urban Edenström från Stronghold Invest AB. Han fick sedan åka till Monte Carlo för att representera Sverige i den internationella tävlingen. Han är nu en av medlemmarna i   juryn som ska utse huvudpriset.

Alla sex regiongalorna sänds digitalt i november. Och den rikstäckande galan är i januari.

Alla screenshots och stories: eysecareers/instagram, vanessalindblad/instagram, biancaingrosso/youtube, isabellalowengrip/instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!