Tänk större

Jag läste hos Svenska bloggare att hon blev kontaktad av någon som sade sig vara en advokat och som hade skickats av Dennis Maglic, en influencer. Dennis ville ha ersättning för sina bilder som Svenska bloggare hade använt för att illustrera inlägg om honom.

Hon vann ärendet då Dennis ville ha pengar för bilder som han inte ens ägde och slutade sedan att skriva om honom. Men nu skriver hon om att Ben Mitkus reagerar på Instagram att bilder på honom används av Dennis utan tillstånd. Och att Dennis har blockat honom. Så jag gick in på Dennis Instagram och där svarar Dennis att det är Ben som har blockat honom. Bilderna har han nu tagit bort meddelar han i sin story. 

BEN MITKUS
DENNIS MAGLIC

Jag antar att bilderna föreställde Ben med svart pasta tillverkad av aktivt kol producerad av kokosnötsskal avsedd för att bleka tänderna med. Om det är den produkten eller om det är kläder eller något annat anmälningarna här nedan avses vet jag inte men det har ändå varit ett antal anmälningar mot Dennis företag sedan januari 2019.

I denna ytliga influencervärld är det krasst så att syns du inte så finns du inte. Drömscenariot är självklart att det är bara bra saker som skrivs men vad som skrivs i media beror till stora delar av underlaget dvs vad influencern har för sig. Att inte låta media använda en bild för illustration oavsett text är bara fyrkantigt. Det är som att sila mygg men svälja kameler. 

Alla screenshots: benmitkus/instagram, dennismaglic/instagram, svenskabloggares.se, konsumentverket.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!