P1 redaktionen fälld av Granskningsnämnden

Programmet Söndagsintervjun i P1 där Isabella Löwengrip intervjuades av Martin Wicklin har fällts av Granskningsnämnden för radio och TV. Isabella tog upp händelser ur sin barndom och hur hon upplevde sina föräldrar utan att redaktionen för programmet lät föräldrarna komma till tals. Därav fällningen.

Nu har Isabella skrivit i sin blogg sin syn på händelsen. 

Men innan jag går vidare med att berätta om vår dag tänkte jag bemöta det som stått i princip alla tidningar idag. Det handlar om att Sveriges Radio har blivit fällda för deras söndagsintervju med mig.

Mitt svar är först och främst att det är SR som har blivit fällda, inte jag. Gällande min intervju har jag rätt till min berättelse om hur min uppväxt var. Att mina föräldrar inte håller med är deras sak.

Jag hade önskat efter alla år att jag hade fått ett förlåt för de sveket jag fick uppleva. Men min bok kommer inte handla om det. För det är redan sagt. Det kommer jag att välja är mina fina minnen för visst fanns det sådana med.

Screenshot: sr.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!