Caia Cosmetics fälld av RON

Caia Cosmetics anmäldes till Reklamombudsmannen av Sveriges Kvinnolobby som anser i sin anmälan att reklamen är könsdiskriminerande då Bianca Ingrossos kropp och sexualiserade pose används som blickfång och att den marknadsförda produkten syns knappt.

caia cosmetics

RON dvs Reklamombudsmannens opinionsnämnd fäller reklamen då den finner att den pose som Bianca intar i bilden är mer sexualiserande än sensuell. Nämnden skriver vidare att ”kvinnan genom sin klädsel och pose framställs som ett sexobjekt.

Framställningen av kvinnan som sexobjekt saknar koppling till den marknadsförda produkten läppstift. Framställningen är därför vid en helhetsbedömning nedvärderande för kvinnor i allmänhet. Reklamen är därför könsdiskriminerande och strider därmed mot artikel 2 första stycket i ICC:s regler.”

Det blir varje gång lika konstigt när Bianca Ingrossos företag anmäls för att Bianca Ingrosso ser fel ut/klär sig fel/ står fel/ sänder fel signaler etc.  Så jag klädde henne i en potatissäck och en sopsäck. Dessvärre vet jag inte ifall sopsäcken är tillverkad av återvunnen plast. 

Nu kan väl hon ändå inte ses som ett objekt? Nu syns varken hennes klädsel eller hennes pose. Det kanske är så här hon ska vara klädd i sina reklambilder för att slippa att bli anmäld igen.

Screenshots: instagram/biancaingrosso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!