Cissi Wallin vs antivaxxande Moa Murderess

Det har under helgen pågått en hätskt debatt för och mot att vaccinera mot covid-19. På Cissi Wallins Instagramkonto framgår det tydligt att Cissi är för vaccination och Moa Murderess är mot. 

Cissi Wallin skrev på Instagram ”Kan någon lägga fram ett enda argument till varför man ska respektera anti-vaxxers?” vilket var startskottet till argumentation för både för och emot att vaccinera sig om man ändå kan bli smittad.

Kan någon lägga fram ett enda argument till varför man ska respektera anti-vaxxers?

Update: ja här vart det liv i luckan! Kan konstatera efter några hundra kommentarer och meddelanden att:

* en majoritet av de som är emot att ta coronavaccin är frisörer (??) Tänker osökt på alla kemikalier frisörer utsätts för varje dag i jobbet; är det inte större risk att bli långtidssjuk av det än av några sprutor mot en pandemisk sjukdom?

* Kan också konstatera att många jämför rätten till abort (min kropp, mitt val) med rätten att avstå vaccin. Sedan när smittar graviditet? Och jag är inte för att tvångs-vaccinera folk, tycker bara folk som avstår är lite sämre medmänniskor i det här läget.

* Oroväckande många drar paralleller till apartheid, tredje riket och ”medias konspiration”. Hur mår ni egentligen? Jag tror ni behöver prata med någon professionell som lyssnar.

En av de mest aktiva anti-vaxxers i flödet var förvånansvärt nog Moa Murderess.  

Moa skrev senare på Instastory bland annat att hon blev uthängd av en person som hon tidigare tyckte mycket om. 

”I förrgår blev jag uthängd av en person som jag tidigare tyckt mycket om.

En person som har inspirerat mig i min feministiska resa:

Jag blev uthängd för att jag skrev en kommentar där jag försökte få folk att förstå varför man borde respektera andra människors åsikter och val + lite statistik kring varför man kanske tänker som man gör.

Men det var tydligen inte alls okej. ”

Cissi Wallin publicerade senare detta inlägg på Instastory.

”F.ö: anti-vaccinare bekräftar verkligen fördomen om sig själva som totalt självuppfyllda småungar, som KRÄVER att jag ska svara på deras kilometerlånga kommentarer och meddelanden på julafton och juldagen.”

”Vet inte hur foliehattar gör men själv prioriterar jag julfirande med familjen framför evighets ordväxlingar med främlingar på nätet.”

Det som Moa Murderess beskriver som uthängning var bland annat detta svar av Cissi Wallin på Moas kommentar i punktform.

@moamurderess och som svar på att du hävdar att vaccinerade sprider smitta lika mycket som ovaccinerade, saxat från en artikel hos @svenskayle vetenskapsnyheter: ”Risken för att du ska bli sjuk i covid-19 är liten om du är vaccinerad. Om du ändå drabbas av en så kallad genombrottsinfektion, vilket uppskattningsvis 15–20 procent av de vaccinerade gör, så smittar du sällan andra.

Flera forskare har tittat närmare på vad det här beror på. En av dem är Ross Kedl som är professor i immunologi vid University of Colorado i USA. Han har forskat i vacciner och deras immunrespons i 25 år. Under pandemin har hans fokus varit just coronavaccinerna. …

En studie visade till exempel att sannolikheten för att en vaccinerad sprider sjukdomen till en person som inte är vaccinerad är cirka 70 procent lägre, tack vare vaccinet.” Hojta om någon vill att jag skickar en länk så man kan läsa hela artikeln.

Moa publicerade vissa punkter mot vaccination på Cissi Wallins Instagramkonto. Hon hävdar i sin kommentar bland annat att ”Även om du är vaccinerad så sprider du smittan och kan själv bli smittad” och att ”För att det är en mänsklig rättighet att få bestämma över sin kropp”.

Alla screenshots: instagram/cissiwallin,moamurderess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!