Isabella Löwengrip och Ida Warg marknadsför cannabisolja

Sveriges Radio P3 rapporterar om CBD-olja dvs cannabisolja som marknadsförs av Ida Warg och Isabella Löwengrip. Lyssna här.

Två välkända influencers gör reklam för CBD-olja. Läkemedelsverket är kritiskt och förbjöd försäljningen i fjol. Nu pågår en rättsprocess om detta.

Läkemedelsverket anser att CBD-olja inte får säljas eftersom det ska klassas som ett läkemedel och inte ett kosttillskott. Deras beslut har överklagats till Förvaltningsrätten och i väntan på deras dom finns CBD-olja att köpa. 

CBD-olja har marknadsförts av både Isabella Löwengrip och Ida Warg via deras plattformar.

P3 Nyheter har sökt Ida Warg för en kommentar, men hon har inte återkommit. Isabella Löwengrip tackat nej till medverkan. 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

INFLUENCERS MARKNADSFÖR TVEKSAM OLJA 🥴 Flera stora influencers gör reklam för CBD-olja – enligt dem en helt naturlig produkt, som kan lindra en rad besvär, som oro och sömnproblem. Cannabisämnet CBD är inte narkotikaklassat, utan omfattas av läkemedelslagen. 🤯 Läkemedelsverket har dock inte godkänt någon sån olja, och skriver på sin sajt att den är olaglig att sälja och marknadsföra. Men företaget som säljer den hävdar att det är ett kosttillskott, som inte omfattas av läkemedelslagen. De har överklagat Läkemedelsverkets beslut. 🤔 På sin egen sajt undviker företaget att nämna exakt vad oljan är bra för, men i de sponsrade inläggen skriver Isabella Löwengrip och Ida Warg att de ska testa oljan mot sömnproblem och PMS. Varken Löwengrip eller Warg har använt oljan när de delar sina rabattkoder. Läkemedelsverket tycker det är problematiskt. 😳 ”Vi har noterat dessa bloggar och det vi vill säga är att vi avråder från att man ska använda CBD-olja för att behandla sjukdomar. Och som sjukdom menar vi här exempelvis ångest, oro, sömnproblem, PTSD, epilepsi och så eftersom de inte har någon bevisad effekt”, säger Josefin Liljeteg, enhetschef på Läkemedelsverket. 🤐 Isabella Löwengrip har tackat nej till att kommentera, och Ida Warg har inte återkommit när P3 Nyheter har sökt henne.

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)


Image by Richard Reid from Pixabay

2 kommentarer

  1. Asterixia säger:

    Ja, vem vill jobba gratis egentligen.? CBD företaget kör fräckt och överklagar alla beslut för att kunna få in så mycket pengar som möjligt. Flyttar över pengarna till andra konton och går i beräknad konkurs när/om Läkemedelsverket vinner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *