Sneaky bastard

Ingen har väl missat att det pågår diskussioner om spelreklam och planer på att sanera och kanske till och med stoppa reklamen helt.

Det finns alla möjligheter för publicister på nätet att inte visa reklam som de inte står för eller som inte är etiskt korrekt. Det kan vara något energikrävande ibland att få stopp på de mest fantasifulla företagen som vill marknadsföra sina produkter. Men det går om man vill till slut. 

Företaget som sköter annonseringen för Nyheter24 upplever att kunderna kan vara sneaky bastards när det skapas underdomäner till skönhetsopererande företag som på det sättet slipper att blockeras i visningsflödet. 

Kunderna kan vara ”sneaky bastards” och köpa olika subdomäner så vi behöver för att kunna säkerställa block att ni i största möjliga mån klickar på annonserna ni vill blocka och skickar med URL till oss.

Blockar vi exempelvis SAS.se och SAS.com på Sydsvenskan så kan SAS köpa domänen Flysas.com och komma igenom. (Exempel alltså)

Men vi letar upp dessa tre standarddomäner och blockar dem i alla system på era konton. Men för att vara riktigt säker så skick gärna med URL.

Blocka gärna domänerna i ert eget google även så de inte smiter igenom där. //Annonsföretaget

Klinikerna kan alltså ”fula” sig och gå runt med en annan url. Om de mot all förmodan skulle dyka upp igen får du gärna skicka med url:en så kan traffic på Leeads säkerställa att det blir blockat.

Vi haft liknande problem tidigare på modette och nyheter24 och det gäller att agera snabbt. //Nyheter24

Bloggbevakningens läsare har i flera månader klagat om den stora mängden spelreklam som visas på hela sidan och som vissa av läsarna har haft svårt att få bort utan att klicka på reklamen.

Gång på gång dyker det upp klagomål om det etiska synsättet som genomsyrar hela bloggen. Bloggbevakning har tidigare hävdat att hon inte kan påverka annonseringen på bloggen då den sköts av Nyheter24.

Hon har alltså valt att inte säga nej till spelreklam och i och med det medverkar hon till att flera ska bli spelberoende. Även om hon fint skuldsätter Nyheter24-gruppen för det.

Jag har VALT att inte ha med annonserna att göra, förutom på en punkt. Jag tolererar inte reklam för plastikkirurgi. Resten har jag lämnat till Nyheter24-gruppen.

Det är uppenbarligen lukrativt att marknadsföra olika spelföretag. Det kan exempelvis Alexandra Nilsson bekräfta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!