Paow utsatt för ett våldtäktsförsök

Paow berättar i sitt Instagraminlägg hur nära det var att hon blev våldtagen av en anställd till ett av Paows samarbetspartners.

Som tur var så var hennes rumskompis hemma och svarade i sömnen när Paow ropade på hjälp. Det räckte för att avskräcka mannen som sade ”I just kidding” och sedan gick han iväg.

Innan det hade han frågat om Paow var ensam för att sedan slita ner Paow på golvet och försökt kyssa och ta på henne överallt.

Hon hamnade i en knivig situation då hon inte ville förlora samarbetet samtidigt som hon mådde dåligt av situationen.

Hon kunde inte heller berätta om det offentligt då det var en samarbetspartner som hon ville ha kvar.

Hon skrev till företaget och berättade om händelsen men det ser ut som att mannen jobbar kvar och efter en vecka avslutade företaget samarbetet med Paow!

Hon tänker göra en polisanmälan och det gör hon rätt i!

Bild: @kattpaow

Nu har det aktuella företaget skrivit ett följande meddelande under Pows inlägg där företagets VD förklarar sin syn på saken.

Hej Paulina, Carl Zetterqvist, VD för Wolt Sverige här. Stort tack för att du tog dig tid att prata med mig tidigare idag. Jag är otroligt ledsen över det som inträffade. Jag vill även be om ursäkt för hur dåligt vi hanterade kommunikationen gentemot dig.

En incident som denna får och ska aldrig inträffa. Agerandet är helt oacceptabelt och strider mot alla våra värderingar. Vi tar situationer som denna på största allvar och så snart vi fick kännedom om det inträffade agerade vi omedelbart och avslutade samarbetet med kurirpartnern i fråga. Du gjorde helt rätt som snabbt informerade oss om händelsen och vi uppskattar verkligen det.

Vi försökte nå dig tiden efter incidenten, men utan framgång. Vi skulle dock inte ha stannat där utan fortsatt att försöka nå dig eller åtminstone skriftligen redogöra för hur vi följde upp på händelsen. Skulle du välja att anmäla händelsen till polisen kommer vi att ge både dig och polisen vårt fulla stöd.

Vidare, att vi avslutade samarbetet med dig som influencer har inget med själva incidenten att göra. Under våren har vi gjort en översyn av våra samarbeten och valt att avsluta cirka 70 stycken av dessa baserat på interna affärsbeslut. Timingen för det tråkiga beskedet kan knappast ha varit sämre och jag kan bara be om ursäkt för att vi inte var tydligare i vår kommunikation.

Om du vill fortsätta samtalet från tidigare idag, så är det bara att du hör av dig. Jag vill även passa på att uppmana andra; skulle ni höra om en liknande incident, tveka inte att kontakta mig, så kommer jag att följa upp omedelbart. Ni når mig på carl.zeta@wolt.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!