Mom Shaming på Instagram – Ida Warg

Ida Warg publicerade detta inlägg på Instagram med texten ”På väg till parken med Älvan.”

Och då fick hon  denna kommentar:

”Men om du går i shorts, varför är Elvis i en åkpåse?? Försöker du ta död på han eller?”

På det svarade Ida ironiskt: ”-exakt det är det jag försöker göra”. 

Det var tydligen inget bra svar eftersom det ledde till en påstådd anmälan till socialen. 

Dessa är några av kommentarerna skrivna av en och samma person. Ingen höll med henne dock så hon förde sin egen strid mot Ida och andra som försvarade Ida.

– ”Wow bra mamma osv.”

-”Sluta slicka röv, Ida kommer ändå aldrig bli din vän.”

– ”Har iallafall anmält er till soc, invänta besök/samtal från de.”

-”Nej? Hon erkänner ju hon försöker ta livet av sitt barn. Hur kan man tyckte det är kul och inte ta det på allvar?”

– ”Känner du ida? Nej, så vi kan bara inre anta hon är ironisk. Vi har ingen aning hur hennes tankar går. Jag tar iallafall det säkra innan det osäkra, sen får soc ta bedömningen om barnet är i trygg hemmiljö eller inte.”

-”Hur får du ens shorts till naken? Behöver inte ens diskutera detta med dig eller någon annan. Soc tar tag i detta, redan en handläggare som ska till de.”

Hennes kommentarer fick svidande kritik.

”Du gör mig på riktigt förbannad! Man gör inte en anmälan på ett ironiskt svar. Om du inte förstod att svaret var ironiskt är det dig felet ligger hos, för alla andra förstod uppenbarligen det… Det finns andra barn som behöver hjälp på riktigt, som blir misshandlade och upplever hemska saker, så sitter du och anmäler typ för att du vill sätta dit Ida? Hur patetisk är du människa? Vi behöver de resurserna du precis har SLÖSAT till andra barn. Skaffa dig ett liv, seriöst!”

Men hon fortsatte bara vidare.

– ”Elvis kan va en av de barnen. Det vet inte du, inte jag, inte någon annan än hans vårdnadshavare.”

– ”Här finns ju bevis, detta tog soc på allvar. Man uttalar sig inte så om man inte menar det. Idas uttalande är mycket allvarligt enligt soc.”

-”Jag har en bekant som är handläggare, så vad du tror eller inte kan jag inte bry mig om. Som sagt, nu ligger det i soc händer och jo de tog det på allvar.”

Så många influencers som har anmälts till socialen och som hotas med anmälan kan bara resultera i en sak. En gemensam handläggare för alla anmälningar mot diversearbetare inom social media för snabbare ärendehantering. Bekostas självklart med skattepengar och belastar den kommunen där anmälaren bor. (Obs!  I r o n i .)

Skärmklipp: @idawarg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!