Le Monde skriver om Isabella Löwengrip

Le Monde har skrivit om Isabella Löwengrip. Tidningen skriver att det inte blev något av den planerade affären med Sephora i USA eller med LVMH.

Nu är det över. Det kommer inte att finnas något skönhetsimperium som tar över världen. Inget kontrakt med Sephora eller lyxgiganten LVMH. Inget foto på omslaget till den amerikanska tidningen Forbes heller .

Den 20 januari avskedade Isabella Löwengrip, alias Blondinbella, sin sista anställd. Några veckor tidigare hade den mest berömda svenska influencern redan lagt ut sin lyxiga villa till försäljning  i den eleganta förorten Lidingö i Stockholm och återlämnade nycklarna till hennes magnifika lägenhet i det exklusiva distriktet i Upper East Side New York.

Artikeln ligger bakom en betalvägg så att så mycket mer går det inte att läsa gratis. Men tidningen hänvisar till en artikel skriven av Elsa Westerstad i Svenska Dagbladet där det bland annat står att läsa att Löwengrip har alltid varit ”fel” sorts kvinna.

Det är väl det som även Le Monde antyder med att undra om inte alla som bidrog till att Isabella är nu tillbaka i ruta ett egentligen ville se henne falla. 

Jag skulle inte beskriva Isabella Löwengrips pågående kris för ett fall i egentlig mening, eftersom hon i mångas ögon aldrig gjort annat än att falla.

Bara vissa kvinnor tycks vara värda att lyckas. Isabella Löwengrips affärsimperium och perfekta fasad rämnar inför öppen ridå och kvar står publiken med öppen mun. Inte av förvåning, utan av lättnad.

Men det går inte att komma ifrån med vilka olika måttstockar kvinnor mäts. Vilka som blir upphöjda och beundrade, och vilka som förpassas ut från det i vår tid så idealiserade systerskapet. Kärleken är alltid villkorad. 

Även denna artikel ligger bakom en betalvägg men man har en möjlighet till en månads gratis provläsning av SvD. 

Isabella själv kommenterar inte artikeln mer än att det är hon själv som länkar till den. 

Förresten så var jag med i en fransk tidning idag, Le monde. Handlar om förra årets privata fall och kan ni franska så hittar ni den här.

Screenshot: lemonde.fr

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!