Love is blind och Corona

Annons

Jag har precis tittat färdigt på den sociala experimentserien “Love is blind” på Netflix. Jag brukar inte titta på den typen utav serier men det fanns inte så mycket annat att se och folk har skrivit  bra saker om den. Serien går ut på att ett antal män och kvinnor speeddejtar med varandra men de har en vägg i vägen så de ser inte varandra. Det är ens personliga egenskaper som står i fokus. Det är många som blir kära i varandra redan då och senare i serien kommer de att träffas och då får vi tittare följa alla paren och se hur det relationer utvecklas eller avvecklas. Jag gillar inte Jessica men mina favoriter är Cameron, Giannina och Carlton.

Perfekt att slötitta på om man har drabbats av Corona vilket jag verkar ha fått. Ett tips till alla som fortfarande är friska: kolla att din termometer fungerar som det ska redan nu! Jag har ett okänt antal grader i feber då min 400 kronors termometer som jag köpte för två år sedan visar “low battery” och är därmed oduglig. I jakten på små batterier överallt i lägenheten hittade jag två andra termometrar varav den ena konstant visar 36.2 oavsett om jag återställer den genom att dra ut batteriet och den andra visar 35.5. Jag har testat att ha dem båda under hett vatten men de vägrar att samarbeta.  

Jag googlade symptom för Corona och hittade i tidningen Femina en studie som en tysk forskare har gjort med 100 personer som har insjuknat. Där fick jag förklaringen till varför min sojafärssås med spaghetti som jag gjorde i förmiddags inte smakade någonting alls. Ändå gjorde jag det på samma sätt vanligt. Och när jag skulle fiska upp en frukt ur ICAs småcitruspåse för att se om det var en apelsin eller om det var clementin så kände jag inte doften eller smaken överhuvudtaget. Däremot så känner jag doften av kokos när jag trycker in näsan mot mina nytvättade händer som jag har tvättat med en tvål som doftar just kokos. 

Men det finns också nya symtom ingen pratat om tidigare.

– Nästan alla infekterade vi pratat med, och det gäller minst två tredjedelar, beskriver att de tappat både smak och lukt – och att det varit så i flera dagar. Det finns exempel där en mamma inte känt att det varit dags att byta blöja på sitt barn. Andra har inte kunnat känna lukten av sitt schampo och maten kan uppfattas som smaklös. När de här symptomen inträder går inte att säga säkert, men vi tror att de sker senare i infektionen, säger Hendrik Streeck.

Jag känner på något märkligt sätt tryck på mina lungor och luftrör ändå upp i halsen. Men om sjukdomen håller sig bara så här så går det att genomlida det. Jag har varit sjuk ett par dagar redan och om det stämmer att smaksinnet försvinner senare i infektionen så är jag nog snart frisk. 

BIld av Sumanley xulx från Pixabay

9 reaktioner på ”Love is blind och Corona”

 1. Hej,
  Jag tappade mitt smak o luktsinne för 12 dagar sedan och har sedan några dagar fått tillbaka ett svagt luktsinne men inget smaksinne alls ännu. Börjar bli orolig att smaksinnet inte alls ska komma tillbaka. Hur många dagar var du utan smaksinne? Och kom ditt luktsinne alltså tillbaka innan smaksinnet? Och isåfall hur många dagar innan?

  1. Efter ungefär fyra dagar så kände jag hur kaffe smakade. Det var underbart! Det var konstigt med luktsinnet, Jag kände hela tiden hur mina nytvättade händer luktade kokostvål men jag slapp känna kattlådeodören och kände inte heller andra dofter. Jag är osäker på när jag kunde känna dofter. antagligen så kom det tillbaka ungefär samtidigt. Men vad tråkigt att det har varit borta så länge. Testat näspray? Man har väl virus kvar i kroppen så länge smak- och luktsinnet inte fungerar? Var du väldigt sjuk?

  2. Jag e inne på dag 5 eller så nu utan smak & lukt. Fullständigt borta e det.

   Mina symptom på sjukdom har varit just bortfallande smak, lite allmänpåverkan, trötthet & ont i benen, ont i senor/nerver runt midjan typ, mycket märklig växtvärksliknande smärta i lår och midja. Knappt någon hosta, knappt någon snuva osv. Heller ingen feber riktigt, fryser inte det minsta.

   1. Hej! Låter som du har haft exakt samma symtomen som mig. Jag har varit utan smak/lukt 5 dagar nu lite seg och trött och ont i benen. Hur har det gått för dig blev du frisk och fick tillbaka smak? / Anna

 2. Jgg är inne på dag 8 utan lukt o smak. Inga andra symptom mer än att jag hade lite feber och ont i kroppen dagarna innan all lukt o smak försvann. Någon som har varit med om detta och återfått smaken?

 3. Jag tappade smaken för allt utom beskt på fjärde dagen av min sjukdom. Tandkräm smakar tvål (eller ännu värre) och te/kaffe smakar varmt vatten. Känner vissa dofter men betydligt svagare än vanligt.
  Har en lindring variant där feber, huvudvärk och muskelvärk försvann efter cirka två dagar, ingen hosta alls, ännu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *