VPN och regnrockar

En insamling startades till förmån av den regnrockslösa personalen inom sjukvården. Problemet var bara att det är inte pengar som är problemet utan att det saknas viss skyddsutrustning på grund av att det helt enkelt har tagit slut i lagret. Därför var den en vårdanställd som tyckte att det skulle fungera lika bra med en långärmad regnrock som var lätt att torka av. Idén i sig var bra och hade kunnat upphandlats av Landstingets upphandlingscentral (eller vad det nu heter nuförtiden) till bättre pris och leveransvillkor. Men att privat gå och köpa en regnrock eller flera i sin närmaste butik är inte kanske vägen man ska ta. Men det har ändå samlats in pengar för detta ändamål och tidningarna har skrivit om det några notiser.

Bloggbevakning inspirerades av detta och tyckte att  hennes läsare skulle vara med och samla in pengar till dessa regnrockar. Hon satte upp en insamling, publicerade inlägget och fick ett drev mot sig själv! Så pass att inlägget och insamlingen togs ner. Möjligen för att den drog inte in några nämnvärda pengar heller.

Det som för ett ovant öga såg ut att vara en mängd med människor som kritiskt kommenterade var några få som skrev om och om igen. Dessa proffskommentatörer som använder VPN för att få olika IP-adresser är mer lätta att känna igen än vad de och alla deras alteregon tror. Har de inte en egen blogg att ta hand om?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *