MOAS VEGANSK CHOKLADMOUSSE
Moa Murderess har lagt upp ett recept på vegansk chokladmousse och jag skulle inte tacka nej till en portion om jag blev bjuden. Mums! Jag undrar dock om inte Plantis havrevispgrädde med vaniljsmak skulle vara bättre att använda då det enligt mig är enklast att vispa till en hållbar fluff.
Ingredienser:
100 g mörk choklad från Odense
2,5 dl Alpro sojagrädde
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
1. Finhacka chokladen och häll över i en skål.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan om.
3. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda & låt svalna i kylen.
4. Vispa fluffig (sojagrädde tar längre tid att vispa så ha tålamod) och servera i små glas!
Alpros vispbar sojagrädde Årets matbluff 2019
Alla screenshots: moamurderess/instagram
Mycket intressant!
Hälsningar
Sigrid