Mustiga Mauri i LEGO Masters Sverige

Mustiga Mauri ska programleda LEGO Masters Sverige i höst med start 25 oktober och programmet kommer att sändas i TV4 och CMore står det på TV4s webbplats

-“LEGO Masters går ut på att lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Programmet har gjort succé i USA, Australien och Storbritannien. Med tillgång till över 2,5 miljoner legobitar får de tävlande byggförutsättningar de tidigare bara kunnat drömma om. Under säsongens olika utmaningar kommer de skapa allt från stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart legobitar och under tidspress.

Mauri berättar att han knockades totalt av deltagarnas förmågor under inspelningarna.

– Sverige är ganska litet men det är uppenbart att det finns många skickliga legobyggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå de faktiskt håller. De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet, säger Mauri Hermundsson.

I programmet får Mauri sällskap av domaren Magnus Göransson. I vanliga fall är han designchef på LEGO och en riktig tungviktare i branschen.

– När det kommer till att bedöma Legobyggen finns det ingen som slår Magnus på fingrarna. Han ser alla de häpnadsväckande detaljerna som ingen annan skulle tänkt på. Och det gör att vi förstår vilka helt galna konstverk våra tävlande skapar.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *