Plugga dig ut ur arbetslösheten

Therese Lindgren berättar i sin video att hon började att plugga på distans med huvudämne informatik som innebär enligt Therese att man bland annat studerar relationen mellan människan och teknik. Kunskaperna kan till exempel användas för att göra hemsidor mer användarvänliga. Hennes mål var att ta kandidatexamen vilket skulle ta tre år men efter två års studier behövde hon välja då hennes Youtubekarriär började gå riktigt bra. Men sju år senare säger Therese att hon skulle väldigt gärna vilja jobba som systemutvecklare. “Att plugga informatik var så så kul” säger Therese.

HÄR finns det utbildningar som leder till ett arbete som systemutvecklare.

Ida Warg svarar på Instastory på frågan vad hon skulle vilja jobba med idag om hon inte redan hade den sysselsättningen hon har idag.

Utöver att vara vanlig lärare eller yogalärare så skulle hon vilja hjälpa andra företag med deras sociala medier. Men hennes dröm är egentligen att hon skulle vilja lära sig att koda, bygga webshoppar och lära sig om sökmotoroptimering.

Plugga till lärare. Läs mer HÄR.

Utbildning med webbdesign och webbutveckling kan du läsa om HÄR.

Utöver högskole- och universitetsutbildningar finns det även IT-utbildningar via Yrkeshögskolan. Till vissa utbildningar finns det restplatser kvar. Även Arbetsförmedlingen har vissa IT-utbildningar avsedda för arbetslösa som vill plugga sig ut ur arbetslösheten. 9,8 % var arbetslösa i juni-20.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *