Tone Sekelius Årets Nätängel

Tone Sekelius tar hem utmärkelsen Årets Nätängel 2021. ”En stor – och avgörande – förebild på nätet för alla de som behöver inspiration till att våga vara sig själv” lyder juryns motivering. Tone Sekelius säger i sitt tacktal

För mig är det viktigt att mina sociala kanaler känns som en säker plats där ingen någonsin ska behöva känna sig dömd, och en röd tråd i min kommunikation på nätet har alltid varit inkludering.

Därför känner jag mig väldigt ärad över utmärkelsen och stolt över att det jag gör på internet har en positiv inverkan på andra.

Näthat behövs belysas på så många olika plan idag – det är otroligt viktigt och inget vi någonsin kan, eller ska, acceptera som en del av vardagen.

Juryns hela motivering lyder så här:

”Tone Sekelius har för många blivit en stor – och avgörande – förebild på nätet för alla de som behöver inspiration till att våga vara sig själv.

Ärlighet, styrka och genuina budskap genomsyrar allt det Tone gör vilket även speglar sig i ett kommentarsflöde överöst med kärlek.

Förutom att hon väcker ett starkt engagemang mot näthat belyser hon även flera viktiga och aktuella ämnen.

På ett nytänkande sätt når hon ut till många och ser till att skapa förståelse – om att våga bryta samhällets normer, om makt, diskriminering och inte minst om vikten av att öka acceptansen för HBTQ-personer.

År 2021 behövs det tyvärr fortfarande. Därför kan vi i juryn alla enas om att det Tone gör är otroligt betydelsefullt och, inte minst, ett viktigt bidrag i kampen för att motverka hat och hot på nätet”.

Source: mynewsdesk.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!