Passbekymmer hos familjen Warg

Det är inte bara fördelar att bo i det soliga Spanien med små barn. Lilla Alba föddes i Spanien och även fast föräldarna Ida Warg och Alexander Pärleros är svenskar har det nu blivit problem med Albas registrering in i den svenska byråkratin.

Enligt Ida Wargs Instagramstory har det varit 4 månaders väntetid för att få en tid för att kunna lämna in en ansökan om ett personnummer till Alba. Sedan ska det tydligen vara 2-3 månaders handläggningstid.

Efter att personnumret är klart så kan föräldrarna boka en tid för att söka pass till Alba. Nu hamnar hon inte i de passköerna som är i Sverige då hon befinner sig i Spanien. Det är konsulatet som sköter hanteringen och korrespondensen med Sverige.

Men med lite otur så blir det ingen sommarsemester i Sverige för Alba. Septembersemester som värst om väntetiderna är så långa som Ida Warg skriver.

Det är dyrt att skaffa pass i Spanien. Avgift för passet är 153 Euro dvs. +/- 1530 SEK. Det är dessutom antagligen ett samordningsnummer som barnet ska få, inte ett personnummer. Allt enligt Sweden Abroad.

Screenshot: instagram/idawarg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *